Gazdaság

2014.04.03. 15:45

Itt készül majd a londoni emeletes buszok karosszéria-eleme

Székesfehérvár - Kínából ide, a Déli Ipari Parkba helyezte át kompozit autóipari termékeinek gyártását a svájci Gurit cégcsoport.

Klecska Ernő

A svájci Gurit Holding AG. magyarországi cége, a Gurit Hungary Kft. csütörtökön avatta fel új telephelyét a Déli Ipari Parkban. Az üzem a járműipar számára gyárt kompozit alkatrészeket. A kompozitok olyan mesterségesen előállított, összetevőből álló anyagok, amelyek az összetevők eltérő, előnyös tulajdonságait ötvözik.

Rudolf Hadorn Cser-Palkovics Andrással konzultál az üzemben

- Székesfehérváron, a most átadott új csarnokban gyártják ezentúl a londoni piros emeletes buszok hátsó, tartórészként is funkcionáló karosszériáját - jelentette be Rudolf Hadorn, a vezérigazgatója, a Gurit Holding AG. vezérigazgatója, a csoport kompozit üzletágának ügyvezetője.

Korábban ezt a tevékenységet Kínában folytatták, de a jó elhelyezkedése , infrastruktúrája és a képzett helyi munkaerő miatt úgy döntöttek, a termelést áthelyezik Székesfehérvárra. A magyar csapat Nagy-Britanniában sajátította el a gyártási folyamatot.

- A Gurit tervei között szerepel, hogy az elkövetkező néhány évben több prémium gépkocsimárkának is az új telephelyről szeretnének beszállítani - mondta el a megnyitón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!