Gazdaság

2014.02.12. 15:15

A szakmák ifjú mesterei lesznek

Fejér megye - Január 6. és 22. között a Fejér megyei szakközép- és szakiskolákból 355 tanuló indult el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

Klecska Ernő

 

A tanulók szép eredményeket értek el a képen elől a húsz továbbjutó közül Miklós Máté  (Fotó: Koppán Viktor)

- Az elődöntőben a választott szakmájukhoz kapcsolódó,a gyakorlatra koncentráló feladatlapokat oldottak meg a fiatalok. Nem egy szakma esetében embertpróbáló kihívásnak kellett megfelelniük, amikor több modulból álló, akár öt órán át is tartó feladatokkal birkóztak - tájékoztatott Szabó Mária, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs tanácsadója.

A legjobbak közé 6 fejér megyei iskolából kerültek tanulók. A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola burkoló, bútorasztalos, valamint központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium férfiszabó és kárpitos, a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium géplakatos, szerkezetlakatos és szerszámkészítő, a Fejér Megyei Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium géplakatos, a Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye magasépítő technikus, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola ruházati eladó és szakács szakmában készített fel tanulókat olyan eredményesen, hogy ezzel a továbbjutást is biztosították. A sikeres szereplés részesei azok a gazdálkodók is, akiknél az ifjú szakemberek szakmájuk fogásait a gyakorlatban elsajátították.

A fiatalok, akik továbbjutottak: Dezső Dávid burkoló, Nagy Ádám János, Miklós Máté és Horváth Ádám bútorasztalos, Rózsahegyi Kinga, Máté Alexandra, Major Kinga és Körmendi Katalin Zsuzsanna férfiszabó, Ádám Richárd és Hajba Gergő Márk géplakatos, Szakács András kárpitos, Édes Kristóf, Libor Gyula, Szelei Krisztián és Nagy Zoltán központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, Horváth Dániel magasépítő technikus, Halász Dóra ruházati eladó, Vida Péter Tamás szakács, Zádori Zoltán szerkezetlakatos és Halász Dávid József szerszámkészítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!