Gazdaság

2013.09.09. 15:24

Több bankkártyát akarnak

Nagyszabású POS-terminál telepítési program indul Fejér megyében a bankkártyás fizetés lehetőségének széleskörű elterjesztése érdekében.

Klecska Ernő

– A kereskedők jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá a kártyaelfogadáshoz szükséges berendezésekhez – jelentet be hétfőn a Gazdaság Házában Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga Lóránt, a Magyar Nemzeti Bank MNB pénzforgalmi tanácsadója és Méth András, a MasterCard képviselője.

A kártyás elfogadó hálózat fejlettsége terén nemzetközi összehasonlításban jelentős Magyarország lemaradása: egy 2012-es felmérés szerint a 15-69 éves korosztály 72 százaléka rendelkezik bankkártyával, de a kiskereskedelmi egységeknek és a vendéglátóhelyeknek alig 30 százalékában lehet kártyával fizetni – az EU-s átlag ennek kétszerese.

A KSH adatai szerint Fejér megyében 2012 végén több mint hétezer kiskereskedelmi üzlet és vendéglátóhely működött, melyek közül – az országos átlag alapján – mintegy kétezer egységben lehet jelenleg kártyával fizetni. A megyei POS-terminál telepítési programban a kereskedők jelentős kedvezménnyel juthatnak a berendezésekhez részletek a szerdán megjelenő Gazdasági Kalauzban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!