Gazdaság

2012.12.13. 20:18

Szuverén gazdákat, ne bérmunkásokat!

Mezőfalva - A termőföld az élet alapja, mindennapi kenyerünk, létezésünk forrása, a vidéki emberek megélhetése, jövőnk biztonsága, az ország maga! - állítja az Élőlánc mozgalom.

V. Varga József

A földtörvény sorsa mindannyiunk ügye! - fogalmazza meg az alapvetést Ács Sándorné agrármérnök, a mezőfalvi székhelyű Élőlánc Magyarországért  elnökségi tagja.    

A mozgalom, Élőlánc advent Magyarországért és a magyar földért elnevezéssel demonstrációt szervez december 16-án, vasárnap 15 órakor Budapesten, a Kossuth téren, az 1956-os örökmécsesnél.

- Advent a várakozás ideje, ilyenkor nem szokás demonstrálni. Most azonban olyan események zajlanak a földtörvény ügyében a Parlamentben, mely alapjaiban fogja meghatározni a jövőnket, ezért szervezzük rendhagyó rendezvényünket, hogy figyelmeztessünk minden magyart, akinek fontos az ország, fontos a jövő! - hangsúlyozza Ácsné.
Ács Sándorné, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja (Fotó: V. Varga József)

Amint megfogalmazza: a közvélemény tájékozatlan a törvényről és a háttérben zajló harcról a gazdák és a nagybirtokosok közt. Az Élőlánc széleskörű társadalmi vitát kezdeményezett a földtörvényről, levélben kerestek meg minden képviselőt, kérésük azonban süket fülekre talált, ezért úgy határoztak, hogy megkezdik az országos nyílt konzultációt.

Tiltakoznak az alaptörvény pénteken benyújtott módosítása ellen, mely a nagybirtokosok érdekeit kívánja beépíteni nemzeti alkotmányunkba. Kérik, hogy a demográfiai földprogram szerint támogassák a fiatal gazdák földhöz jutását. Szuverén gazdákat akarnak, és nem bérmunkásokat!

Kiállnak amellett, hogy a ténylegesen helyben lakók szerezhessenek földet, ne tőkés társaságok és nagybirtokosok. Ha nem így lesz, a vidék elpusztul! Követelik: zárják be a birtokmaximumot kijátszó kiskapukat. Támogatják Ángyán József és Bencsik János országgyűlési képviselők módosító indítványait.

Az Élőlánc minden gazdát és városlakót hív és vár a vasárnapi demonstrációra  mindazokat, akiknek fontos a magyar föld ügye.
- Jelenlétünkkel kívánjuk jelezni az országgyűlési  képviselőknek, hogy a mi jövőnkről és a mi országunkról van szó, ezért figyelünk, és számon kérjük majd tőlük, hogyan szavaztak - erősítette meg az Élőlánc álláspontját Ácsné Bohdanetzky Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!