Gazdaság

2011.08.10. 09:42

Lesz negyedik mobilszolgáltató?

Egyelőre nagy kérdés, indul-e bárki azért, hogy negyedikként beléphessen a magyar mobilpiacra, ehhez ugyanis mintegy tízmilliárd forintot kellene fizetnie csak a szolgáltatás elindításához szükséges frekvenciákért - írta szerdán a Népszabadság.

MTI

A felhívás a múlt héten jelent meg az árverésre, melyen az állam értékesíteni kívánja az országos hálózat indításához szükséges 900 megahertzes frekvenciablokkot, ennek kikiáltási ára négymilliárd forint.
Ez a sáv technikailag csak a lefedettség biztosítására alkalmas, ám ha sűrűn lakott településeken kapacitást is kíván kiépíteni a pályázó cég, ahhoz az 1800-s és a 2100-as frekvenciákra is szükség lesz; e tartományokra már nem kell pályázni, hanem fix áron lehet majd megvenni.
A költségeknek ezzel még nincs vége: a nyertesnek egy éven belül kell szolgáltatást indítania, és három év alatt el kell érnie a meghatározott lefedettséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!