Gazdaság

2011.07.21. 11:10

Szűkebb körű megbeszélésekkel kezdődött a találkozó

Szűkebb körű megbeszélésekkel kezdődött az euróövezeti országok vezetőinek csütörtöki találkozója, amelynek fő célja, hogy kidolgozzák a Görögországnak szóló újabb pénzügyi támogatást nyújtó program fő elemeit.

MTI

Az értekezletet hivatalosan megnyitó munkaebéd előtt - helyszíni források szerint - a házigazda Herman Van Rompuy európai tanácsi elnök külön ült asztalhoz Angela Merkel német kancellárral, Nicolas Sarkozy francia elnökkel, az euróövezeti pénzügyminiszterek csoportját is elnöklő Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfővel, valamint Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnökkel.
Az eseményen jelen volt Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója is.
A csütörtöki euróövezeti csúcsnak - amelyet megelőzően több résztvevő bizakodónak mondta magát a megállapodással kapcsolatban - ez előzetes tervek szerint a kora esti órákban be kellene fejeződnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!