Gazdaság

2011.07.06. 17:59

INA FB-elnök: egyelőre nincs szükség a szerződés újratárgyalására

Nincs szükség a Mol magyar és az INA horvát olajtársaság közötti szerződés újratárgyalására, amíg nem határozzák meg az INA stratégiai fejlesztési irányait, összhangban Horvátországnak az energetika terén meglévő stratégiai érdekeivel - jelentette ki Davor Stern, az INA felügyelőbizottságának (FB) elnöke a tportal című horvát portál által szerdán közölt nyilatkozatában.

MTI

Stern hozzátette: "amennyiben a horvát stratégiai érdek a vállalaton keresztül megvalósítható, nincs szükség a részvényesi szerződés újratárgyalására. A vállalat irányításával kapcsolatban szükséges változások nem érhetők el a részvényesi szerződés módosításával, az irányítást a cég belső okmányai szabályozzák".
Stern elmondta azt is: nem kezdte meg munkáját, sőt még össze sem ült az a tárgyalócsoport, amelynek a megalakítását a horvát kormány júniusban jelentette be, s amelytől Zágrábban azt remélik, hogy az INA-ban lévő - a portál fogalmazása szerint - "magyar fölényt" csökkentve tárgyalások révén előnyösebb pozíciót ér el Horvátország számára.
Stern FB-elnöki tisztsége mellett tagja a horvát kormányzati tárgyalócsoportnak is, amelyben rajta kívül Djuro Popijac gazdasági, Drazen Bosnjakovic igazságügyi és Martina Dalic pénzügyminiszter kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!