Gazdaság

2011.06.06. 15:29

Szijjártó: reméljük, hogy a Fitch felminősítését több is követi majd

A magyar kormány már korábban világossá tette, hogy meggyőződése szerint a rövid távú leminősítéseket hosszú távú felminősítések követhetik - így kommentálta a miniszterelnök szóvivője, hogy negatívról stabilra javította a magyar besorolást a Fitch.

MTI

Szijjártó Péter hétfőn újságírók előtt kiemelte: remélik, hogy ez az első ilyen lépés, és azt több is követi majd.
Mint mondta, amikor korábban a magyar kormány az addigiaktól eltérő gazdaságpolitikát kezdett folytatni, és a gazdaságpolitika homlokterébe a munkahelyteremtést és a gazdasági növekedést állította, világos volt, hogy számos nemzetközi pénzügyi kör érdekeit sérti, valamint az is, hogy ez rövid távon leminősítésekkel járhat. "Azonban már akkor világossá tettük, hogy meggyőződésünk szerint a rövid távú leminősítéseket hosszú távú felminősítések követhetik" - tette hozzá a szóvivő.
A Fitch Ratings hétfőn - a magyar kormány által bejelentett költségvetési intézkedések bizalomerősítő hatásával indokolva - stabilra javította a magyar szuverén adóskockázati besorolások kilátását a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!