Gazdaság

2011.05.06. 04:53

Rendezné az egészségügyi ügyeleti díjakat a kormány

Összesen kilenc, zömében egészségügyi törvényt kíván módosítani a kormányzat, amellyel egyebek mellett rendeznék az ügyeleti díjakat, rendet tennének a hagyományos növényi gyógyszerek terén és pontosítanák a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények körét - tudta meg a Napi Gazdaság.

MTI

A lap azt írta, hogy a birtokába jutott előterjesztés két hét múlva kerülhet a kormány elé.
A dokumentum rendezné az ügyeleti díjakat, meghatározva, hogy a heti munkaidő legmagasabb időtartamába az egészségügyi ügyelet teljes időtartamát bele kell számítani. Ugyancsak az előterjesztésben szerepel a Nemzeti Egészségügyi Tanács és a Nemzeti Egészségfejlesztési Program és törlése a jogszabályból, bekerülne viszont az egészséghatásvizsgálatok szükségessége, a teljes körű iskolai egészségfejlesztés bevezetése, valamint a népegészségügyi stratégia és a hozzá kapcsolódó akcióterv elkészítése - olvasható a cikkben.
A Napi Gazdaság szerint a javaslat megpróbál rendet tenni a hagyományos növényi gyógyszerek terén. Ezt a fogalmat az áprilisban hatályba lépett uniós szabályozásban vezették be. A módosítás az irányelv átültetéséhez szükség változtatásokat tartalmazza, amelynek nyertesi a gyógyteák, amelyek továbbra is szabadpolcos forgalmazásban maradhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!