Gazdaság

2011.05.17. 11:01

Könyv korunk új kihívásairól

Mór - A móri Kheops konferenciákon eddig elhangzott 300 előadásból 28-at tartalmaz a szerdán bemutatandó kötet. A Svéhlik Csaba válogatta tanulmánykötet e-könyvként is letölthető.

B. Kiss László

Svéhlik Csaba: a válogatás e-könyvként is letölthető (Fotó: Gregority Antal)

Hatodik alkalommal rendezik meg május 18-án, szerdán Móron a fiatal kutatók egyik első számú fórumát, a Kheopsz konferenciát.  A szervező a városban élő Svéhlik Csaba professzor.
- Az idei tanácskozás címe Paradigma- és stratégiaváltási kényszer a gazdaságban. A résztvevőket Fenyves Péter polgármester köszönti, a plenáris előadást pedig Antalík Imrich tartja a révkomáromi Selye János Egyetemről. A konferencia ezt követően három  szekcióban folytatódik, szekciónként tucatnál több referátummal.
A szerdai konferencia alkalmával mutatják be azt a kötetet is, amelynek anyagát  a korábbi öt, Kheopsz tanácskozáson elhangzott előadásokból válogatta Svéhlik Csaba. A Gazdasági és társadalmi kihívások a 21. században címet viselő vaskos könyv megannyi fontos és izgalmas témát feszeget. A nemek közti bérkülönbség nálunk és az unióban; a hazai turizmus versenyképessége a támogatások tükrében; miért nem luxus a drága biofogyasztás; emberi tőke a felsőoktatásban - néhány figyelemfelkeltő téma, cím a kötetből, amely az öt év alatt Móron elhagzott, összesen  mintegy 300  referátumból 28 előadás szövegét tartalmazza.
A kötet, tekintettel a könyvkiadás és -forgalmazás kaotikus helyzetére, nem kerül kereskedelmi forgalomba - fogalmazott lapunknak nyilatkozva Svéhlik Csaba, aki elmondta: a válogatás ugyanakkor e-könyvként letölthető a konferencia honlapjáról. Mégpedig - tudtuk meg a professzortól - ingyenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!