Gazdaság

2011.04.05. 04:52

Bírósághoz fordulhat metróalagutat fúró konzorcium

Befejezte a múlt héten a munkálatokat a 4-es metró alagútjainak fúrását végző Bamco konzorcium, de a beruházó és a megrendelő között vita alakult ki a pluszköltségekről, és elképzelhető, hogy a társaság bírósághoz fordul - írta keddi számában a Napi Gazdaság.

MTI

A lap szerint a látványosabb munkák már korábban véget értek, a pajzsok még tavaly júniusban megérkeztek a Keleti pályaudvarhoz. Az alagutak 2010 szeptemberére teljesen üresek voltak. 
 A lap szerint a nemzetközi gyakorlattal ellentétben a megbízó DBR a kiürítést követően nem vette át azt alagutat, holott szakaszaiban is megtehette volna. Eközben a megrendelő folyamatosan késéssel vádolta a konzorciumot, és 20,7 millió eurós késedelmi bírságot számolt fel, amelyből 16-17 milliót le is hívott a számlájáról. A Bamco vitatja ennek jogosságát. A vállalkozó ezenkívül a megnövekedett kivitelezési időtartam és a projekt drasztikus módosításai miatt 45-50 millió eurót követel a megbízótól, de a DBR tavaly augusztus óta nem hajlandó ezt kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!