Gazdaság

2011.01.25. 07:25

Bajor bírálat a különadó miatt

FMH - A Bajor Gazdasági Szövetség vezetője egy rendezvényen bírálta a magyar kormány által kivetett különadókat, amelyek a magyar fél szerint az arányos teherviselést célozzák.

MTI

A bank-, energia- és távközlési szektorra, valamint a kereskedőláncokra kivetett válságadók az arányos teherviselést célozzák - válaszolta Győri Enikő, az uniós ügyek államtitkára hétfő este egy brüsszeli rendezvényen az ipari vállalkozásokat tömörítő Bajor Gazdasági Szövetség (vbw) vezetőjének, aki kifogásolta a magyar kormány által kivetett különadókat. Bertram Brossardt főigazgató a bajor EU-képviselet által a Duna-stratégiáról szervezett kerekasztal-beszélgetésen bírálta a magyar intézkedéseket. Szerinte Németországban úgy érzik, elsősorban a német cégeket sújtja a különadó. Figyelmeztetett arra, hogy az ilyen irányú politika, ha tartósnak bizonyul, elriaszthatja a befektetőket Magyarországtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!