Gazdaság

2010.01.21. 15:46

Megalapították a Repropresst

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) 2008-ban megalapította a lapkiadók közös jogkezelésével foglalkozó szervezetét, a Repropresst abból a célból, hogy a lapkiadók maguk dönthessenek arról, hogyan kívánják felhasználni a sajtószakmát megillető, a szerzői jogok után fizetett reprográfiai díjat.

Fejér Megyei Hírlap

Ezt a díjat elsősorban a fénymásoló készülékek gyártóinak, azokat az országban először forgalmazóknak, illetve az üzemeltetőknek kell megfizetniük.
A Repropress ezt követően megállapodást kötött a korábban monopolhelyzetben lévő Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesületével (MASZRE) a folyóirat-kiadók képviseleti jogának átvételéről és a jogosultsági körök elhatárolásáról. Az egyezség értelmében a MASZRE lemondott a reprográfiai jogdíjra jogosult folyóirat-kiadók képviseletéről. A Magyar Reprográfiai Szövetség 2009 után a Repropress számlájára utalja át a folyóirat-kiadóknak járó jogdíjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!