Gazdaság

2009.12.16. 03:29

Életben tart a Széchenyi Kártya

Székesfehérvár - Tegnap ünnepélyes keretek között adták át a 120 ezredik Széchenyi Kártyát a megyeházán. Ami a kis- és középvállalkozások likviditási gondjait enyhíti.

Miskei Anita

A KA-VOSZ Zrt., a Vállalkozók Országos Szövetségének Fejér megyei szervezete valamint a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkama közös rendezvényén adták át jelképes keretek között a 120 ezredik Széchenyi Kártyát. Azt a lehetőséget, amely enyhít a tőkehiánnyal küzdő hazai kis- és középvállalkozásoknak - fogalmazott Varga István, a VOSZ megyei szervezetének elnöke. Kiemelte, Fejér megyében közel négyezer vállalkozó juthatott már kártyához, de a regisztráltak száma mára meghaladja az ötezret is. Így a kihelyezett hitelállomány elérte a 21 milliárd forintot, ami az országosnak 3 százaléka. Szép Zoltán, a KA-VOSZ fejlesztési igazgatója hozzáfűzte, a Széchenyi Kártya évente 120 milliárd forintos hitelkeretet biztosít, amely egymaga annyit tesz ki, mint az itthon futó pályázati és egyéb elérhető források összessége. Radetzky Jenő, az FMKIK elnökének szavait László István kamarai küldött tolmácsolta. Aki azt mondta, a kártya hungarikum, amely itt érhető el, s ami olyan forrásokhoz juttatja a kisvállalkozásokat, amelyhez egyszerűen hozzáférhetnek, s azzal szabadon gazdálkodhatnak. Annak sikeressége épp a bankok, a kamarák és a vállalkozókat összefogó szervezetek összefogásában rejlik. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, támogatják a kártyát, ami életben tartja a megye településeit is, hiszen segíti az itt működő vállalkozások fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!