Gárdony

2015.10.07. 19:16

Sági János: Sikerült csökkenteni a bűncselekmények számát

Kiváló kollégákkal büszkélkedhet Sági János rendőrezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, ami a statisztikákban is visszaköszön.

A bűncselekmények számát a nyári turisztikai szezonban a 2014. évihez képest 5 százalékkal sikerült csökkenteni, és a külföldiek elleni hasonló esetek sem fordultak elő gyakrabban, holott tavaly óta jelentősen nőtt az idelátogatók száma jelentősen – tájékoztatták foglalási adataikról Sági Jánost a helyi szállodák. Idén nyáron összesen 4 autót loptak el, de az elkövetőket kézre kerítettek. Csökkent a testi sértések száma, rablás nem, betöréses lopás pedig alig történt.

– A munkánk eredményeként számos köszönőlevelet kaptunk idén, hiába emelkedett például 47-ről 78-ra a vízből mentések száma, mindenkit élve sikerült kihozni – fogalmazott Sági János. Míg pedig két évvel ezelőtt mintegy 20 kerékpáros balesetet regisztráltak, tavaly már csak 5 hasonlóról tudtak beszámolni, idén pedig nem is emlékszik kirívó esetekre a rendőrezredes. – Láthatjuk, hogy a jól kiépített kerékpárutak jelentősen csökkenthetik a balesetek számát, ami mellett mi is igyekeztünk támogatni a fellendülő biciklisforgalom biztonságát. Ezért idén tavasszal figyelemfelhívó eszközöket, például mellényeket osztogattunk, és a biztonságos biciklizés szabályaira is felhívtuk a kerékpárra ülők figyelmét – mondta el.

Új épületet kap a gárdonyi rendőrség - részletek ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!