Gárdony

2014.08.10. 17:03

König Róbert művészete

Gárdony – Az idén elhunyt kiváló művész, König Róbert életműve előtt tiszteleg kiállítással a Velencei-tavi Galéria.

Akik a szombat délutánt nem fürdésre, hanem értékes időtöltésre fordították, meghallgathatták Arató Antal rendhagyó megnyitóját a Velencei-tavi Galériában.

A tárlatvezető a házigazda közvetlenségével elmondta: a falakon König Róbert tíz, bibliofil értékű grafikai mappája jelenik meg. A lovas életmód, a lótenyésztés felelőssége, az emberiség lovakhoz való vonzódása életének mindennapi, természetes része volt. Több lovakat vagy lovasokat ábrázoló sorozatot készített, ám egyéb témájú lapjain is feltűnnek a számára fontos és kedves motívumok.

A tárlat – amely emlékkiállítás és barátainak tisztelgése is egyben a fiatalon elhunyt mester előtt – csak kisebb bepillantást nyújthat az életmű egyik szegmensébe. Mindenesetre a válogatás során a rendezők igyekeztek arra törekedni, hogy az érdeklődők szembesülhessenek a művész sokoldalú kifejezőeszközeinek sajátosságaival, technikai megoldásaival, sokszínűségéval, virtuozitásával. König Róbert Székesfehérváron született 1951-ben, a Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, majd a Képzőművészeti Egyetem elvégzése után a szabad művészetek doktora és nemzetközi szinten elismert művész lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!