Gárdony

2016.12.04. 15:20

Tavasszal egy új agárdi településrészi központ kiépítése kezdődik

Gárdony - Karácsonyra elkészülhet az Agárdi Tündérkert Bölcsőde, a Chernel tornatermével pedig januárban végeznek a szakemberek. A tornaterem köré jövőre egy új településrészi központ épül majd.

Buthy Lilla

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium C típusú tornateremmel gazdagodik, melynek ünnepélyes alapkőletételére május 12-én került sor, de a tornaterem építési munkálatai már április 25-én megkezdődtek. Az alapkőletétel után Csordásné Bölcsics Márta igazgatónő elmondta, mintegy hatszáz diák várja, hogy elkészüljön a tornaterem, ahol három osztálynak tudnak majd párhuzamosan órákat tartani. Mint azt Tóth István polgármestertől megtudtuk, a tornaterem január végére készül el, majd a használatbavételi engedélyezési eljárás végeztével, késő tavasszal már birtokba vehetik az iskola tanulói, akik között sok különféle klubokhoz igazolt sportoló is van.

Nem csak tornaterem épül: új településrészi központot terveznek

A bölcsőde felújítása is a végéhez közeledik, a polgármester szerint karácsonyra kész lesz. Mint azt augusztusban megírtuk, a Velencei-tó egyetlen önkormányzati fenntartású bölcsődéje, az Agárdi Tündérkert Bölcsőde 25 millió forintos pályázati támogatással újulhat meg. A lakosságszám évről évre növekszik, jellemzően két-három gyermeket vállaló családok költöznek ide, ezért elkerülhetetlenné vált a régi, lapostetős épület korszerűsítése.

Tóth István, Gárdony polgármestere összegezte az idei és a jövő évi fejlesztéseket

Nyílászárócsere, a tető teljes hőszigetelése, bádogozása, a külső homlokzat teljes hőszigetelése valósul meg. A labdarúgócsapatoknak sportöltöző épül, 100 millió forintból: a tavaszi szezont már ott kezdhetik a csapatok, az Agárdi Park-erdőben. Útépítésre, útfelújításra a saját erőn kívül ugyancsak 100 millió forintnyi plusz támogatást használhatott fel ebben az évben az önkormányzat. A polgármesteri hivatal melletti nagy parkolót építették ki, húsz utcát, járdát aszfaltoztak. A partfal rekonstrukció a jövő év második felében indul. A félszigeten is megkezdik a befektetők az építkezést.

A Velencei-tó egyetlen önkormányzati fenntartású bölcsijét korszerűsítik, karácsonyra elkészül  Fotó: Simon János

- Ahol az agárdi tornaterem épül - folytatta a jövő évi tervekkel a polgármester -, az egész telephelyet kiürítjük, megújítjuk az útburkolatokat, mindezt parkolókkal, leállósávokkal. Kisvárosi miliőt kívánunk ott teremteni: egy új agárdi településrészi központ épül majd. Pályáztunk, megterveztettük a közműrendszert: tavasszal megkezdődhet a terület értékesítése, társasházak, sorházak épülnek majd - mondta.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!