Gárdony

2015.05.03. 09:28

Már rendőrkézen a sorozatbetörők

Gárdony - Már az idei nyárra készülnek a rendőrök a Velencei-tó környékén, akik sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

Buthy Lilla

Szélsőségektől mentes volt 2014 - ezt Sági János rendőr alezredes, rendőrkapitány mondta, aki Gárdony Város Önkormányzatának testületi ülésén számolt be a gárdonyi rendőrség tavalyi munkájáról és a bűnügyi, közbiztonsági helyzetről.

Sági János rendőrkapitány
Fotó: FMRFK

- Súlyos, az itt élők, vagy ide látogatók vagyonbiztonságát, vagy személyét érintő bűncselekmény nem történt.  Csökkent a lopások száma. Elfogtuk és jelenleg házi őrizetben van az a Gárdony és környékén tevékenykedő, Budapestről érkező elkövető, akinek nagyon sok betöréses lopás írható a számlájára. Eddig huszonhárom rendbeli bűncselekménnyel vádolják, de még mindig tart a nyomozás. Eredmények születtek a tavaly tavasszal kedélyeket borzoló négyfős banda tekintetében is: elfogták a Bagoly utca - Csend utca környékén tevékenykedő sárosdiakat. De jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma is. A balesetek tekintetében jelentős változás nem történt: egy halálos baleset történt, de az ittasan okozott balesetek száma emelkedett Gárdony területén. Folytatódik a 19/24-es fantázianéven futó akció: Gárdonyban 24 órás rendőri jelenlétet biztosítanak. Vörös Ferenc rendőr ezredes azt hangsúlyozta, hogy a nyári rendezvényekhez, mint az EFOTT még kiemeltebb rendőri biztosítás társul majd. Tóth István polgármester egy visszatérő problémára hívta fel a figyelmet. A szándékos rongálás és az illegális szemétkirakás tekintetében kért nagyobb rendőri figyelmet: hisz, mint mondta, megjöttek a nyaralótulajdonosok, akik előszeretettel teszik ki közterületre a hulladékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!