Gárdony

2012.02.27. 16:32

Mindig a közönség szolgálatában

Gárdony - Nemrégiben Újbuda önkormányzata Pro Cultura Díjjal tüntette ki Turbók Jánost. Az Agárdi Popstrand főrendezője több évtizedes közösség- és koncertszervező munkájáért vehette át az elismerést.

Sinkovics Eta

Turbók Jánosnak több évtizedes közösség- és koncertszervező munkájáért, valamint a magyar könnyűzenei kultúra terjesztéséért végzett kimagasló tevékenységéért adományozott Újbuda önkormányzata nemrégiben  Pro Cultura Díjat.   Több mint húsz évvel ezelőtt, a legendás Kertészeti Egyetem Klubjában (KEK) szervezett nagyszabású  koncerteket, s a színvonalas programok híre messze eljutott. Az egyetemi klub  olyan népszerű volt, hogy 20 éven át,1971 és 1991 között a fiatalok kedvenc szórakozóhelyeként tartották számon. Valójában egy nagy művelődési ház, egy közösségi tér feladatát látta el Turbók János klubja.

- Az igazi társasági élet helyszínéül szolgált a KEK, ahol  a magyar könnyűzenei élet  színvonalas szereplői kaphattak  pódiumot. S persze a fiatalok, akik a  klubhoz hűségesek voltak és értékelték, hogy évtizedeken át ott találkozhattak,  szórakozhattak. Tettem a dolgom, tudásom legjava szerint. Tudtam, éreztem a visszajelzésekből, jól csinálom.  Rend volt és tisztaság, a koncertteremben dohányozni sem lehetett. Mégis mindenki jól érezte magát. Hosszú távra terveztem, szerettem adni a közönségnek - mesélte Turbók János, aki elmondta, sok kitüntetést nem kapott ezidáig  munkásságáért. 

Bár az egyik legnagyobb elismerés talán éppen az volt, amikor 1976-ban a KEK-en felkérték az agárdiak, hogy "csináljon valamit" ott is. Turbók János pedig vállalta, s idén immár 36. éve szolgálja ki főrendezőként a hűséges közönséget. Kitalálta, majd szinte a semmiből építette fel,  tette országszerte is ismert  téli és nyári rendezvényközponttá, és  Agárdi Popstranddá nevezte el. Agárd  mára a fiatalok, idősebbek, minden zenekedvelő egyik kedvenc "bulihelyszínévé" vált. Ráadásul nem csak a közönség, a fellépők is hűségesek. A magyar könnyűzene és rockzene kedvelői, s maguk a zenészek sem feledik  nyáron  a Velencei-tó partján szervezett bulikat, melyek rendezésében mérhetetlen szerepe van Turbók Jánosnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!