Foci

2014.03.08. 18:09

Kiütötték a Puskást

Székesfehérvár – Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Puskás AFC kiütéses vereséget szenvedett a Honvédtól.

Matók János

Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd
0-4
(0-2)


Székesfehérvár, 600 néző. Vezette: Farkas Ádám (Lémon, Bozó).Puskás Akadémia FC: Hajdúch – Nagy, Vaszicsku, Vaskó, Tamás – Polonkai (Orbán, 77.), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics, 62.), Cvitkovics, Szakály (Tischler, a szünetben) – Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.Honvéd: Kemenes – Ignjatovics, Baráth, Ikenne-King, Lovric – Zivanovics, Vécsei, Diarra – Ayub (Prosser, 75.), Job (Mancini, 80.) – Bonazzoli (Holander, 68.). Vezető-edző: Marco Rossi. 

Még mondja valaki, hogy nem nemzetközi csapat a Honvéd: csak a kezdőcsapat összeállítására kell pillantani, s azt láthatjuk, hogy a kapus Kemenes, a baloldali védő Baráth, és a a középpályás Vécsei jelentette a magyar magot, míg a többi játékos az európai és az afrikai futball kultúrában pallérozódott. Így szerb, horvát és olasz, illetve nigériai, szomáliai, mali és kameruni játékosok csaptak össze a Puskás Akadémia csapatával.



A mérkőzés előtt az Újpest ezüstcipős támadója, a héten elhunyt Fekete László emlékének adóztak egy perces gyászszünettel, majd a hazaiak kezdték a játékot. Mindezt a Videoton FC kíváncsi játékosai, Gyurcsó Ádám és Haraszti Zsolt is látta a nézőtérről.


Cvitkovics Péter (elől), a Puskás középpályása sem élete legjobbját nyújtotta a Honvéd elleni meccsen (Fotó: Lovász Lilla)


Már a 3. percben helyzetbe került Lencse, de Kemenes előbb elérte a labdát. A 13. percben viszont vezetéshez jutott a Honvéd: Bonazzoli kapott egy remek indítást a bal oldalon, a tizenhatoson belül, majd okosan visszatette Vécsei elé a labdát, aki 13 méterről lőtt a kapuba, 0-1.

Ez bizony védelmi hiba volt. Pillanatok múlva Vaskó egyenlíthetett volna, Cvitkovics szabadrúgása után alig fejelte mellé a labdát. A 22. percben Ignjatovics talán maga sem tudta, hogy miként akar felszabadítani, a labda veszélyesen suhant szögletre a kapufa mellett, mint a bokrot, úgy leszidta Kemenes az esetlen mutatványért a védőt. Egyébként teljesen kiegyenlített volt a játék, ahogy azt korábban Benczés Miklós megfogalmazta, csapata megpróbált fogást keresni a Honvédon, de az első félidőben nem járt sikerrel. Sőt, a 30. percben Bonazzoli a kapunak háttal, 5 méterről sarokkal lőtt, de Hajdúch fogta a labdát. Szép mozdulat volt, tapsot is kapott az olasz. A 39. percben tovább nőtt a Honvéd előnye: Job szöglete után Ignjatovics 5 méterről fejelte a labdát a léc alá, 0-2, újabb védelmi hiba! Nem ment a játék a Puskásnak, így aztán minden bizonnyal volt mondanivalója a szünetben Benczés Miklósnak, aki a kétcsatáros játék mellett döntött, s ennek megfelelően Szakály helyett Tischlert küldte pályára.

Jobban kezdte a második félidőt a Puskás, beszorította saját kapuja elé a visszaálló Honvédot, volt, amikor Bonazzoli mentett a saját ötösén, de ezt tette pillanatokkal később Ignjatovics is. Aztán az 58. percben Ayub veszélyes szabadrúgását Hajdúch a jobb felső sarok elől ütötte szögletre, s Job beadása után Lovrics bombázott a kapuba, 0-3. Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés sorsa, már csak az volt a kérdés, hogy a kontrázó Honvéd növeli-e az előnyét, vagy megszületik a Puskás becsületgólja? Ez utóbbi érdekében Benczés beküldte a szintén támadó Denkovicsot is a pályára. Ám ismét Bonazzoli villant meg, 11 méteres életerős bombája után a labda a felső lécet súrolta. A Honvéd játékosai pedig nem tették meg azt a szívességet, hogy hibázzanak. Sőt, a 77. percben az előtte beállt Prosser szinte az első labda-érintéséből, ballal a jobb oldalról, 25 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát, ezzel már 0-4. Ekkor állt be csereként élete első NB I-es mérkőzésén Orbán Gáspár, de erős a gyanú, hogy nem lesznek túl szép emlékei az élvonalbeli bemutatkozásáról. A Puskás a következő bajnokin Kaposváron lép pályára, az is nehéz lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!