Foci

2015.11.05. 16:27

Nem futotta gólra a skótoknak

Felcsút - Az első mérkőzésen sikerült legyőzni a skót Celtic csapatát a labdarúgó UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában a rájátszásba jutásért folyó párharc első mérkőzésén.

Szupkai Gábor

A skótok azzal a nem titkolt szándékkal jöttek Magyarországra, hogy egy-két gólos előnyre tegyenek szert, vagyis nyitott kérdés ne nagyon maradjon a visszavágóra. A próbálkozást nem kísérte szerencse, mert a felcsúti fiatalok bizony megmutatták, hogy az Apoel elleni fölényes győzelem nem a véletlen műve volt. A mérkőzés java részében a Puskás Akadémia irányított, de a gólszerzéssel gondok akadtak így a végére is maradt bőséggel izgalom. Végül a szerencse a hazaiak mellé állt, és Damásdi Alex lövése után a Celtic kapusa összeügyetlenkedett egy gólt.

Damásdi Alex (fehérben) gólja győzelmet ért a Puskásnak. Fotó: puskasakademia.hu

– Jó mérkőzés volt ez az első, a csapatom olyan teljesítményt nyújtott, amilyenre hétről-hétre szükség lenne. Végig egyenrangú ellenfelek voltunk a skótokkal, sőt, a mérkőzés bizonyos időszakaiban, elsősorban játékban, fölé is tudtunk nőni az ellenfelünknek. Nagyon jó egyéni teljesítmények is akadtak a mérkőzésen, a csapatjáték is működött. Az, hogy itt a végén egy ilyen szerencsés góllal hoztuk a mérkőzést, benne van a futballban. Ha nem lesznek megilletődve a fiúk, az idegenbeli mérkőzésen és ugyanilyen odaadással játszanak, akkor szerintem nyitva áll előttünk az út a továbbjutásra – nyilatkozta Komjáti András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!