Foci

2015.05.16. 19:12

Kiütéses győzelem - Felőrölte ellenfelét a Puskás Akadémia FC

Felcsút - Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a rendkívül motiváltan, és helyenként tetszetős játékkal győzött a felcsúti gárda.

Káldor András

Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0 (1-0)

Felcsút, 1686 néző

Vezette: Andó-Szabó (Horváth R., Kepe)

Puskás A.: Danilovic Szélesi, Tar, Kelic, Fabio Fiola (84., Makrai), Tóth B. Kleinheisler (55., Zsótér), Polonkai (74., Sallai R.) Lencse, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós

Kecskemét: Tujvel Lovrics, Szkopljak, Karan, Laczkó Zs. (46., Farkas A.) Vukaszovics, Szavics (63., Radoja), Eninful (54., Patvaros), Kitl Bebeto, Novák. Vezetőedző: Bekő Balázs

Sárga lap: Bebeto, Radoja

Egy busznyi Kecskemétről érkező szurkoló csodálhatta meg a Pancho Arénát a mérkőzés előtt szombaton este. Az azonban korántsem biztos, hogy a következő idényben is ellátogathatnak Felcsútra, hiszen a vendégek nem kapták meg a bajnoki rajthoz szükséges licencet, sőt elvileg még az NB II-ben sem indulhatnak. Történt ugyanis, hogy a klub saját tőkéje három éve erősen mínuszban van, legalább ötszázmillió forintos adósságot görgetve maga előtt, és így egyáltalán nem véletlen, hogy idáig jutottak Bár fellebbeztek a döntés ellen, ám korántsem biztos, hogy ezek után zöld utat kapnak.

Megérdemelten örültek a Puskás Akadémia Fc játékosai
Fotó: pfla.hu/Takács József

A 10. percig tapogatóztak a csapatok, aztán Kleinheisler László ragyogó labdával ugratta ki Tischler Patrikot, de a támadó, ígéretes helyzetben, élesen a jobb kapufa mellé lőtt. A 17. percben Polonkai Attila a leshatáron kibújó Tischler elé tálalt, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0. A 37. percben Kleinheisler jobb oldali szabadrúgása után Tischler csúsztatta meg középen a labdát, amelyet a nagy lendülettel érkező Tar Zsolt vágott a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 48. percben azonban már semmi nem akadályozta meg az újabb Tischler találatot, a csatár Kleinheisler jobb oldali szabadrúgását bólintotta 10 méterről a hosszú sarokba. 2-0. Majd a 80. percben Kitl Miklós vágta fel a 16-oson belül Lencse Lászlót . A büntetőt a sértett végezte el, de gyenge, középre tartó lövését védte Tujvel. A kipattanót azonban már öt méterről belőtte a csatár. 3-0. A 90. percben Zsótér szabadrúgását Sallai R. még a jobb kapufára, az onnan lepattanó labdát Tischler két lépésről az üres kapuba vágta. 4-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!