Foci

2015.03.07. 18:50

NB II - Le a kalappal: a Csákvár legyőzte a Szolnokot

Csákvár - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a tabellán 5. helyezett, így esélyesebb Szolnokot fogadta. A példásan küzdő hazaiak legyőzték riválisukat.

Matók János

Aqvital FC Csákvár-Szolnoki MÁV FC 2-1 (2-0)

Csákvár, 400 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Hofbauer, Mohos).

Csákvár: Milinte – Fényes, Szalai T., Dulló, Kocsis G. – Nyilasi, Bakos, Mihály (Oldal) – Molnár T. (Köntös), Gajdos, Horváth R. (Varga). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Szolnok: Pokorni – Vári, Antal, Papucsek, Fritz (B. Tóth)  – Kenderes, Csirszki (Mundi) – Lengyel B., Tóth B., Rokszin – Zsolnai (Galambos). Vezetőedző: Kis Károly.

Tovább csökkent a bevethető csákvári játékosok létszáma a Szolnok elleni mérkőzésre, hiszen Domjánt és Molnár Csabát legutóbb kiállították Békéscsabán, míg a tekintélyes létszámú sérültek számát Wild Tamás gyarapította, akinek jelentősen bevérzett a bokája a Fradi elleni Magyar Kupa mérkőzést követően. Így fordulhatott elő, hogy a technikai vezetőként és kapusedzőként dolgozó Hegedűs Ferenc is felszerelésben foglalt helyet a kispadon, Köntös Dániel mellett, aki orrtörése után még nem teljesen bevethető. Mindezek tükrében nem volt könnyű dolga Bognár György szakmai igazgatónak és Toldi Gábor vezetőedzőnek, hiszen a csákvári kezdőcsapatban mindössze két igazi védő: Dulló és Szalai lépett pályára. A hazaiak kezdték a mérkőzést, és a 9. percben meg is szerezték a vezetést: Molnár parádés csellel becsapta Fritzet  a jobb szélen, majd forintos labdát tálalt Horváth elé, aki 7 méterről pörgette a labdát a kapu jobb oldalába, 1-0.

A 14. percben viszont egy szolnoki támadás végén Antal 18 méteres bombáját Milinte a kapuvasra ütötte, a kipattanó labdát végül a szolnoki támadók elpuskázták. A kontrából újabb hazai gól született: Mihály viharzott el a bal oldalon, majd mintaszerűen tálalt a középen érkező Horváth elé, aki 5 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.

Roppant dühös lett az NB I-es Paks egykori vezetőedzője, Kis Károly, a Szolnok trénere, miközben játékosait hangosan korholta, máris melegíteni küldte cserejátékosait. Mert a fegyelmezetten játszó hazaiak azonnal visszazártak, ha a Szolnok támadott, ám a kontráik állandó veszélyt jelentettek Pokorni kapujára. A 37. percben ismét Molnár villogott, az áldozata újra Fritz volt, a pontos beadásra Gajdos érkezett, de 6 méteres fejese után a labda a kapuvason csattant. Kis Károly nem is habozott tovább, azonnal lecserélte bizonytalan védőjét.

A szünet utáni folytatásban előbb Milintének akadt dolga, ám magabiztosan hárított a hazai kapus. Az 52. percben szépítettek a vendégek, Galambos 20 méteres lövése után a labda a kapuvasról pattan be a hálóba, 2-1.

Középkezdés után Mihály 19 méterről, bal külsővel alig lőtt a kapu fölé, felpörgött a mérkőzés. Támadott a Szolnok az egyenlítésért, védekezésre kényszerült a hazai csapat, de állta a sarat. Ám amikor lehetett, megközelítették Pokorni kapuját. Az utolsó 15 percre ismét feljöttek a hazaiak, így egyre többször forgott veszélyben a vendégek kapuja. Az utolsó percben Antal veszélyes szabadrúgása alig kerülte el a hazai kaput, aztán a hosszabbításban némi tömegjelenet volt ma csákvári kapu előtt, miután Papucsek letarolta Milintét. A végeredmény nem változott, teljesen megérdemelten győzött az Aqvital FC Csákvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!