Foci

2015.02.26. 13:30

Megyei I.: Móron rangadóval indul a tavasz, a Dunafém-Maroshegy vezetőedző nélkül kezd

Székesfehérvár - Szombaton három mérkőzéssel rajtol a Viszló Trans Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2014-15-ös tavaszi idénye.

Ferencz Balázs

A legborúsabb hangulatban a sereghajtó Dunafém-Maroshegy várja a bajnoki rajtot. Nahóczky Attila távozott a vezetőedzői posztról, két játékos vezényli az edzéseket, ráadásul hazai mérkőzéseiket is Csákváron kénytelenek megvívni a fehérváriak.

Február 28. szombat, 14.30:

Dunafém-Maroshegy (16.)–Iváncsa (1.) – Csákvár

Gelencsér Tibor, a Dunafém-Maroshegy edzője: – Nahóczky Attila vezetőedző téli távozása után nagy űr keletkezett a szakmai munka terén. A vezetőség döntése értelmében az edzéseket Pongrácz Gáborral közösen tartjuk az edzéseket a csapatnak. Farkas Richárd, és Orgovány Gábor távoztak, külföldön vállaltak munkát. Egy játékost igazoltunk, Gárber László érkezett Mórról. Célunk a tisztes helytállás, nem fűzünk sok reményt a bennmaradáshoz.

Szombattól ismét egymásnak feszülnek Fejér megye legjobb amatőr futball csapatai. Fotó: Molnár Artúr

Martonvásár (10.)–Ercsi (9.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: – A csapat felkészülése elfogadható volt, egy-két játékos nem úgy állt hozzá, ahogy elvártam volna. Elvesztettünk meghatározó embereket, Czene Dániel belső védő helyére nem találtam pótlást. Igazoltunk néhány srácot, egy hajszállal jobbak leszünk, mint az ősszel. Érkezett a nigériai Kenneth Norron (Budafok, bal oldali védő), Neuert Álmos (az Újbudából tért vissza), Kiss Norbert (Biatorbágy, csatár), Pollák Máté (Vízművek SE, szélső). Fel kell zárkóznunk, egy stabil csapattá kell alakulnunk, mert a nyárom tovább szeretnénk építkezni, és még jobb csapatot összehozni. A hétvégén egyértelmű célunk a győzelem. Ismerjük az Ercsi csapatát, szomszédvárak harca lesz a hétvégi találkozó, biztos pezsgős meccs lesz.

Mór (3.)–Velence Bericap (2.)

Horváth Zoltán, a Móri SE vezetőedzője: – Január hatodika óta keményen edzünk, azonban akadnak gondjaink. A kezdő csapatból két játékosunk, Végvári és Klémán Máté eltiltás miatt nem léphet pályára, Németh Kristóf külföldön dolgozik tovább. Akik helyettük játszanak remélem mltóképpen pótolják őket. A megye I-es játékosok felértékelik magukat, előbb dolgozni, edzeni kellene, utána igényeket támasztani. Petruska Dániel érkezett Polgárdiból, és fiatalok segítik a keretet. Kevés gólt rúgtunk eddig, megszervezzük a védekezést, és abból próbálunk kiindulni, és hatékony kontrákat vezetünk. Rengeteget dolgoztak a fiúk és remélem, hogy beérik a munka gyümölcse.

Március 1. vas., 14.30:

Dunaújváros PASE II (4.)–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (8.)

Mezőfalva (12.)–Bicske (15.)

Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője: – Még én is kíváncsi vagyok a saját csapatomra, mert a felkészülés alatt egyszer sem tudtunk úgy pályára lépni, ahogy elterveztem. Sokan nem állhattak a csapat rendelkezésére sérülés, betegség, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt. A hétvégén is lesznek hiányzóink, nem tudom, hogy mire számíthatok a saját csapatomtól. A gerinc megvan ugyan, de már az ősszel is kevesebben voltunk, mint kellett volna, és most sem lettünk többen létszámban. Fiatalodott a csapatunk, ami nem rossz, ha úgy állnak hozzá a játékosok a munkához, ahogy elvárható. Van, aki él a lehetőséggel, van, aki nem. Viniczai Ferenc abbahagyta a focit, Rottman Sándor visszament Sárosdra, helyettük igazoltunk két játékost. Cséplő Krisztián a DPASE II-től jött, Rabijász Dávid pedig Sárszentmiklóson szerepelt legutóbb. Szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni a bajnokságban, nem szeretném, hogy kiesési gondjaink legyenek.

Puskás FC II (14.)–Kisláng (13.)

Sipos Zoltán, a Puskás FC II vezetőedzője: – Alig várom már a bajnoki rajtot, és így vannak ezzel a játékosaim is. Teli vagyunk új szerzeményekkel, mindenki beillik az öltözőbe is, ami nálunk rettentő fontos szempont. Öt új játékost igazoltunk, és egy fontos játékosom sérült. Érkezett Nitti Krisztián, Gulyás Gergő (Csákvár), Horváth Ádám, Pálfi Milán (mindkettő Fehérvárcsurgó), és Szoldáth Dániel (Bicske). Csakis a három pont az elvárás a hétvégén, tiszteljük ugyan az ellenfelet, de egyértelmű a célunk az, hogy hazai pályán miden csapat ellen nyerjünk. Nincs rajtunk eredménykényszer, csupán azt tűztük ki magunk elé, hogy a kiesést jelző vonal fölött kell maradnunk. Szorgosan gyűjtögetnünk kell a pontokat, mint a hangyák. A télen gyakoroltuk a támadó, a védekező játékot, az ellenfelekhez alkalmazkodunk. A lényeg, hogy a saját tyúkudvarban legyen rend, és akkor tiszta lelkiismerettel hajtunk fejet a jobbak előtt.

Szár (11.)–Sárszentmiklós (5.)

A mérkőzést Bicskén rendezik. Lacza Albert, a Szár vezetőedzője: – Várjuk a rajtot, küzdünk betegséggel, Boros Zoltán pedig bokasérüléssel bajlódik. Hosszú volt a szünet, pontot, vagy pontokat kell szereznünk az új „hazai" pályánkon. Jó csapat a Miklós, Bezerédi Ádám gólerős csatár, készülünk rá. Van törleszteni valónk mert csúnya vereségbe futottunk az ősszel Sárszentmiklóson. A felkészülésünk megfelelő volt, a csákvári műfüves tornán másodikak lettünk, ez jól szolgálta a felkészülésünket. Jól sikerültek a téli igazolásaink, Visszatért Rada Gábor, Sztányi Bálint (Vál), valamint Pechinger Tamás (Bicske), őket hazacsábítottuk. Vincze Péter Bicskére igazolt, és Németh Richárd is távozott ugyan, de komoly mozgás nem volt a csapat házatáján. A célt, amit meghatározott a vezetés, tehát a gondtalan bennmaradást teljesíteni tudjuk.

Polgárdi Vertikál (7.)–Tordas (6.)

Beszédes Sándor, a Polgárdi Vertikál vezetőedzője: – Várjuk mi is a kezdést, ráadásul mivel ősszel 15 meccsből 13-at idegenben játszottunk, most nagyrészt hazai pályán szereplünk. Remélem, több örömünk lesz a tavaszban. Pirik Ferenc, Petruska Dániel és Tanárki Mihály is elhagyott bennünket. Nem tudtunk megfelelő embereket igazolni helyettük, így újra az utánpótlásból próbálom megoldani a pótlásukat. Talán sikerült. A csapat kicsit gyengébb, mint ősszel, de az elvárás a középszereplést irányozza elő. A hazai pálya öt-hat győzelmet sejtet. A rövidpasszos, gyors ritmusváltásos támadójátékot fogjuk preferálni, erre vevők a fiatalok, de idő kell a játék kialakításához. Csapatszinten a vezetőségtől és a szurkolóktól több támogatást várunk, mint amit kaptunk a tavasszal. Mindfent meg fogunk tenni, hogy Polgárdi városát méltóképpen képviseljük. A Tordas nagyon jó csapat, többre is képesek, épen ezért nehéz mérkőzésre számítok, az első mérkőzés mindig kihívás. Remélem, hogy sikerrel zárjuk a bajnoki nyitányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!