Foci

2014.04.21. 12:10

Megye I.: az Iváncsa nagy lépést tett a bajnoki cím felé

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Sárosd egérutat engedett az Iváncsának.

Ferencz Balázs

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Mór 1-4 (1-3)

150 néző, V.: Wehovszky Gergő.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Viniczai – Léki (Hári), Janovics, Hushegyi, Csapó – Meggyes (Loncsár), Takács V., Jung M. (Kiliti), Tanárki M. (Herke) – Szalai P., Sowunmi A. (Farkas G.). Vezetőedző: Zimmerman Tamás.

Mór: Pirik – Elek, Hahn, Ruff, Bátki (Nagy M.) – Kaszás K., Tar B., Mayer, Molnár T. – Klémán, Petruska D. (Gárber). Játékos-edző: Handl Szabolcs.

Gól: Tanárki M. (7.), illetve Ruff (10.), Klémán (11.), Petruska D.(45.), Mayer (50.).

Kiállítva: Csapó (44.).

Jók: senki illetve Petruska, Kaszás, Pirik.

Gyorsan megszerezte a vezetést a Gárdony, majd két „óvodás” gólt kapott két perc alatt még az első negyedóra előtt. Ezzel fordított a Mór. A Gárdony nem azt a játékot játszotta, mint amit eltervezett a szakvezetés, ráadásul egy perccel a szünet előtt megfogyatkoztak a hazaiak, és büntetővel növelte előnyét a Mór. A második félidőben a vihar miatt többször meg kellett szakítani a játékot. A gárdonyiak tíz emberrel is próbáltak szépíteni, de a kapufáról is kifelé pattant a labda. A móri csapat megérdemelten győzött, mert keményebb volt, jobban akarta a sikert.

Dunafém-Maroshegy–Martonvásár 1-2 (1-0)

Székesfehérvár, 100 néző.

Vezette: Takács István.

Dunafém-Maroshegy: Sabo – Balogh T., Trampler, Pongrácz, Gelencsér – Bencze J., Dopuda, Andrási, Horváth Zs. – Durso, Tóth B. Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Martonvásár: Guth – Berczi, Pintér B., Páncél P.(Lepsényi G.), Kővári – Magyar B., Bognár K. (Hernádi), Szigeti (Sipos L.), Bajor B. – Provoda, Bozsó.

Gól: Durso (6.), illetve Bajor B. (53.), Magyar B. (86.).

Kiállítva: Horváth Zs. (89.).

Jók: Pongrácz, illetve Bajor, Magyar.

A vizes, csúszós talaj megnehezítette a csapatok dolgát. A mérkőzés során mindkét együttes meglehetősen sok hibával játszott. A 6. percben Durso szép egyéni villanásának köszönhetően megszerezte a vezetést az Ika. Ezt követően a vendégek léptek fel kezdeményezőbben, azonban tiszta ziccert nem tudtak kidolgozni az első félidőben. Fordulás után a hazaiak lassan, enerváltan futballoztak, melynek eredményeképp előbb Bajor egyenlített az 53. percben, majd a 87. percben Magyar értékesített egy büntetőt. A mérkőzés összképe alapján a több helyzetet kidolgozó vendégek megérdemelten nyertek.

Szár–Mezőfalva 0-3 (0-3)

120 néző, V.: Rózsa József.

Szár: Sztányi – Boros Z., Géber (Szekeres), Juhász A., Vincze P. (Sátori) – Tamás, Mérten (Schnóbl), Haász, Kiss Zs. – Rada G., Szabó Sz.. Vezetőedző: Lacza Albert.

Mezőfalva: Papp Z. – Papp A., Nagy D.(Benczik), Ivacs, Balázs S. – Huber, Viniczai F., Éliás, Bartus K. (Szepesi) – Bozóki, Móricz (Král). Vezetőedző: Masinka László.

Gól: Balázs S. (2.), Móricz (14.), Bartus K. (15.).

Jók: senki, illetve Ivacs, Éliás, Papp.

Gyorsan megadta a mérkőzés alaphangját a vendég Mezőfalva. A 2. percben egy előreívelt szabadrúgást követően Balázs Sándor csúsztatta a labdát a védők között a hálóba. A 14. percben megduplázta előnyét a vendégcsapat. Egy felezővonalnál történt szári labdavesztés után az alapvonalról bepasszolt labdát Móricz passzolta a kapuba. Egy perccel később Vincze a kaputól 20 méterre lyukat rúgott, Bartus köszönte szépen, a kapus mellett is elhúzta a labdát, és az üres kapuba gurított, 0-3.

A minden csapategységben jobb Mezőfalva megérdemelten vitte el a három pontot Szárról.

Sárosd–Kisláng 1-1 (1-1)

200 néző, V.: Nagy László.

Sárosd: Rauf T. – Gyuricza, Pribék, Somogyi Sz., Rottmann – Dvéri, Béres Z.(Tiber Sz.), Kummer M., Majláth H. – Tornyai, Egerszegi (Molnár D.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Kisláng: Ányos – Dudar K., Willerding B., Árki, Rehák – Komlós, Simon I., Juhász M., Dudar E. (Horgos) – Balogh Z. (Fekete A.), Paluska L.(Willerding Zs.). Vezetőedző: Rehák Viktor.

Gól: Majláth H. (44.), illetve Paluska L. (14.).

Jók: senki, illetve az egész vendégcsapat

A 14. percben a hazai védelem hibáját Paluska használta ki, 0-1. A 34. percben büntetőhöz jutottak a tartalékosan felálló, azonban továbbra is a minél fényesebb éremért küzdő hazai csapat. A tizenegyest Majláth értékesítette,1-1. Az egyenlítő gólt követően jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A mérkőzés összképéhez tartozik, hogy a hazai támadásokat a vendégvédők olykor kemény és durva belépőkkel akadályozták meg, amit Nagy játékvezető büntetlenül hagyott.

Iváncsa–Polgárdi Vertikál 6-1 (4-0)

250 néző, V.: Szabó János.

Iváncsa: Boldog – Nagy A.(Sinka), Aradi, Berényi B.(Kamocsa), Márki D. (Csikesz P.) – Balogh L., Schäffer, Facskó, Fodor G. – Mondovics D. (Lepsényi J.), Bartha. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Polgárdi Vertikál: Kiss M. – Hart I., Borbás L.(Hencz, Nyakas), Farkas D., Imre – Horváth B. (Fekete B.), Csizmadia (Bodolai), Kosztolányi, Jámbor Cs. (Tóth P.) – Végvári, Nagy Z.. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Mondovics D. (7.), Schäffer (16.), Aradi (24.), Balogh L. (25.), Bartha (68.), Lepsényi J. (88.), illetve Imre (62.).

Jók: Balogh L. (mezőny legjobbja), Aradi, illetve Tóth Péter, Kiss Máté.

Az első félidőben a hazai csapat akarata érvényesült. Szinte végig a vendégek térfelén folyt a játék. A 2. percben Schäffer bal oldali centerezését Berényi a vendég védőket megelőzve a kapufára pörgette. A 7. percben egy baloldalon futó hazai támadás végén, Balogh L. tökéletes passzát Mondovics a hálóba kotorta, 0-1. Hét perccel később Balogh L. kapott remek indítást, kapáslövése a vendégkapus kezében akadt el. A 16. percben Schäffer nagyszerű csellel játszotta magát tisztára a vendégek tizenhatosán belül, majd a kimozduló kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0. A 24. percben a Baloghgal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt bűntetőt Aradi magabiztosan értékesítette, 3-0. Egy perccel később Márki hajszálpontos indítását Balogh L. kapásból, 16 méterről a vetődő vendégkapus mellett a kapu jobb oldalába rúgta, 4-0. A 42. percben ziccerig kijátszott hazai támadás végén Mondovics 12 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. Fordulást követően kijjebb jött a vendégcsapat, aminek meg is lett az eredménye, sikerült szépíteniük. A játékrész vége azonban ismét a hazai csapaté volt, és akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna. A 61. percben Schäffer átadását Berényi a kivetődő kapusba lőtte. Egy perc elteltével Imre János kapott remek átadást, melyet gólra is váltott, 4-1. A 68.percben Márki harciasságának köszönhetően Bartha elé került a labda, aki a vendégkapuig meg sem állt, és ha már ott járt meglőtte a hazai csapat ötödik gólját, 5-1. A 74. percben Balogh L. lépett ki a vendégvédők között, de az egy az egy elleni harcot elvesztette Kiss Mátéval szemben. A 84. percben Lepsényi remek átadással hozta helyzetbe Csikeszt,de a szöget jól záró Kiss mellet a kapufa mellé pörgetett. A 88. percben Csikesz ugratta ki Baloghot, aki Lepsényi elé tálalt, a támadó pedig nem hibázott, 6-1. Az Iváncsa nagy léptekkel robog a bajnoki cím felé.

Szabadegyháza–Bakonycsernye 1-1 (1-0)

Szabadegyháza, 150 néző

Vezette: Szücs László.

Szabadegyháza: Deák M. – Bozai A., Rauf R., Szalai D. (Horváth Cs.), Tóth P. – Rapai, Csupor, Vizi, Horváth D. (Dezső) – Horváth F. (Rédl), Vida T.. Vezetőedző: Bozai Attila.

Bakonycsernye: Lukács L. (Harmati) – Guitprecht, Schneider, Márton, Mészáros B. – Györök, Simek P., Szántó (Varga J.), Hancsák – Bocska, Osgyán M.. Játékos-edző: Simek Péter.

Gól: Horváth D. (18.), illetve Márton (78.).

Jók: Deák, Rauf.

A 18. percben Szalai jobb oldali beadását követően Horváth Dániel 16 méterről kapásból lőtte a labdát Lukács hálójába, 1-0. A 23. percben Györök kapott az öt és felesen labdát, amit csúnyán mellé bombázott. A 32. percben ismét Györök került helyzetbe, de csapattársa megzavarta a lövését. A 45. percben Rauf 20 méteres szabadrúgása a kapufán csattant. A 75. percben Simek 11 méterről leadott kapáslövését is a kapufa mentette. A 78. percben egy hazai védő félpályán eladott labdáját Márton a tizenhatosig bevitte, és éles szögből helyezett a kapuba, 1-1. A 85. percben Rapai beadását Horváth Cs. a kapufára fejelte.

A Puskás Akadémia FC II–Dunaújváros PASE II mérkőzést május 7.-én vívják a felek Felcsúton.

Magára találta a Velence

A Road Masters Megye I osztályának 23. fordulója előtt a Velence fogadkozott: nekimegy ellenfelének. Győzelmével közel került a bronzéremhez.

Velence Bericap–Bicske 2-0 (1-0)

200 néző, V.: Závotka Cs.

Velence Bericap: Puhnyák – Totsche, Fésű G., Kovács K., Dukon – Galaczi, Csanádi, Boda B., Tóth R. (Silhány) – Ódor Á.(Király P.), Csikesz Z. (Nyitrai D.). Vezetőedző: Pavlik József.

Bicske: Miklós B. – Radics, Bencze M., Lengyel, Vörös R. (Bodor) – Szabó B., Vörös Z., Megyesi (Földes G.), Pozsgai – Németh Zs. (Pechinger), Oláh. Vezetőedző: Erdész Ferenc. Gól: Fésű G.(30.), Totsche (49.).Jók: Totsche, Fésű, Csanádi, Kovács K., illetve Miklós, Oláh.

A hazai csapat már az első perctől támadólag lépett fel, nekirontott ellenfelének. A 12. percben Boda Béla 14 méteres lövését a kapus nagy bravúrral hárította. A 20. percben Csikesz remek cselekkel ment el a jobb oldalon, a beadásáról alig maradtak le a hazai csatárok. Tíz perccel később Boda hatalmas bedobását Fésű Gábor 6 méterről csúsztatta a jobb felső sarokba, 1-0. Alig telt el nyolc perc, amikor Csikesz három védőn hámozta át magát, jobbról érkező beadása után Fésű hat méterről centikkel fejelte a labdát a bal kapufa mellé. A 49. percben Csikesz indította Totsche Gergőt, aki két védőt is kicselezett, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 2-0. Öt perccel később szintén Csikesz futott el a jobb oldalon, beadását Kovács Krisztián hat méterről fejelte a bal kapufa mellé. A 68. percben Király baloldali beadása után Csanádi centikkel rúgta a labdát a jobb kapufa mellé. A találkozó hátralevő részében mezőnyben küzdöttek a csapatok, helyzetek nélkül. A hazai csapat megérdemelten gyűjtötte be a dobogóért folytatott harcban sokat jelentő három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!