Foci

2012.11.17. 20:12

Nem lépett a dobogóra a Videoton

A labdarúgó NB I őszi idényének, záró, az OTP Bank Liga 15. fordulójában nem tudott győzni a Videoton a PMFC-Matias otthonában, a két gárda összecsapása gólnélküli döntetlennel ért véget. Ez azt jelenti, hogy a fehérvári alakulat a negyedik helyen zárta a bajnokság első felét.

Káldor András

PMFC-Matias – Videoton FC 0-0

Pécs, 2000 néző, vezette: Andó-Szabó (Tóth V., Kis Z.)

PMFC: Dibusz 6 – Fodor F. 5, Lantos 5, Krejci 5, Zseljkovics 6 – Uzoma 5– Akassou 5, Horváth A. 5 – Wittrédi 6 – Bajzát 6, Grumics 5. Vezetőedző: Supka Attila

Videoton FC: M. Bozsovics 6 – Brachi 6, Vinicius 6, Caneira 6, Szolnoki 6 – Mitrovics 6, Tóth B. 6 – Gyurcsó 6, Sándor Gy. 5, Walter 5 – Nikolics N. 6. Vezetőedző: Paulo Sousa

Csere: Akassou helyett Nagy O. 5 az 56., Horváth A. helyett Demjén a 79., Grumics helyett Bodnár L. a 83. percben illetve Sándor Gy. helyett Kovács I. 6 a szünetben, Walter helyett Torghelle a 68., Tóth B. helyett F. Oliveira a 75. percben

Sárga lapok: Akassou, Horváth A., Zseljkovics illetve Sándor Gy., Brachi, Torghelle

Azt várták a Pécsre látogató fehérvári szimpatizánsok, hogy hazaiak ötmeccses veretlenségi sorozatát az elmúlt három bajnokiját megnyerő, és a tabellán egyre feljebb araszoló Videoton megszakítja. A fehérvári klub a jövő csütörtökön a belga KRC Genk ellen sorsdöntő mérkőzésen lép pályára az Európa Ligában, így kérdéses volt, mennyire tartalékos összeállításban fut ki a gyepre Paulo Sousa csapata. Nem véletlenül jegyezte meg Supka Attila a Pécs vezetőedzője a találkozó előtt. „Teljesen mindegy, hogy miként rotálja Paulo Sousa a csapatát, mert ez nagyon erős együttes.”.

Aztán egy órával a kezdő sípszó előtt kiderült, hogy korántsem tartalékolt Sousa, hiszen a lehető legerősebb tizenegyet nevezte. Marco Caneira rendbejött legutóbbi deréksérülése után, Filipe Oliveira, akinek a szemét találták el a kecskemétiek, és látászavarral küzdött, a kispadra került. Azt, pedig még a mérkőzés előtt megtudhatták a piros-kékek, hogy a DVSC-TEVA hazai pályán kikapott az MTK-tól, így győzelmük esetén a dobogón zárhatták volna az őszi szezont.

Némileg veszélyesebben kezdett a Vidi, és bő tíz percig igen koncentráltan játszottak. Egészen a 17. percig nemigen emelkedett a szurkolók vérnyomása, mert érdemleges helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Aztán a 18. percben bizony kapkodhatták a pirulákat a vendéglátók szimpatizánsai, amikor Bajzát Péter Horváth Adrián passzával teljesen egyedül, a leshatárról lépett ki, Mladen Bozsovics felkínálta számára a hosszú sarkot, a támadó mégis a rövidre célzott, de így is elakadt a labda a fehérvári kapusban. Majd ismét a hálóőr volt a főszereplő a 40. percben is, amikor indokolatlanul kijött a kapujából a 16-oson kívülre, cselezett egyet, kis híján eladva a labdát Bajzátnak. Nem mondhatni, hogy a küzdelmen kívül túlságosan magas színvonalú lett volna az első negyvenöt perc, kiegyenlített volt a játék, leginkább a Fehérvárról érkező szurkolókat illette dicséret, akik becsülettel buzdították a gárdát.

Paprikásan indult a második játékrész, ugyanis egy teljesen ártalmatlan szituáció után a 49. percben Alvaro Brachi ütközött Bajzáttal, Paulo Sousa ezt megjegyezte, amelyre Andó-Szabó Sándor játékvezető reakciója az volt, hogy elküldte a kispadról. A Vidi mestere Szabó Gergő sajtófőnök, és két biztonsági társaságában ezután a kerítés mögül nézte a meccset, helyette, pedig a másodedző Joan Carillo irányította a csapatot. Lényegében innentől számítva legalább tízperces hazai ámokfutást láttunk, melynek eredménye két sárga lap lett. A fehérváriak a hajrában begyújtották a rakétákat, és ez már helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Kovács István kínálta meg Dibusz Dénest 25 méterről, majd a 82. percben Nikolics Nemanja kapott jó labdát Nikola Mitrovicstól, egy védő szorításában 17 méterről jobbal lőtt, a bal kapufát találta telibe. A 86. percben Brachi hozta rá a frászt társaira, amikor Bodnár László jobb oldali beadását saját kapuja felé fejelte, de Bozsovics megmentette a kaput az öngóltól. A lefújás előtt még Paulo Vinicusnak kellett nagyot mentenie Bajzát elől. A Videoton valamivel közelebb állt a győzelemhez, de kis szerencsével akár a Pécs is nyerhetett volna, így a pontosztozkodás igazságosnak mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!