Foci

2012.09.05. 05:47

Burányi Tamás: ''Kis szerencsével az 5. helyen is végezhetünk''

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának az újonca, az Aqvital-Publo Csákvár üde színfoltot jelent a sorozatban.

Matók János

Az eddigi 3 mérkőzésen egy-egy győzelem, döntetlen és vereség a mérlege a csapatnak. Amelyben az a 22 éves Burányi Tamás is szerephez jut, aki az NB I-es Zalagerszeg és Diósgyőr kerettagja is volt, s aki 2008-ban a Sisa Tibor által vezényelt U19-es magyar válogatottban is szerepelt. Azóta kacskaringós pályafutást tudhat maga mögött, de most jelenlegi csapatára koncentrál.

Győrben, 1989. november 15-én született Burányi Tamás, akinek a nevelőklubja az Abda volt, majd az NB II-es Gyirmóthoz került. Tehetségére már akkor, 2008. májusában felfigyeltek, a többi között a német Bundesliga II-ben szereplő 1860 München, a magyar válogatott kapusának, Király Gábornak a klubja. Burányi "Bura" ki is utazott próbajátékra, de akkor végül nem jött össze a szerződtetése. Viszont a pályafutása felfelé ívelt, hiszen 2008. januárjától bekerült Sisa Tibor U19-es válogatottjába, s 5 mérkőzésen is pályára lépett. Ám legnagyobb sajnálatára a csehországi Európa-bajnokságon, ahol a magyar válogatott bronzérmes lett, nem léphetett pályára, mert egy Gyirmót - Mattersburg edzőmérkőzésen súlyosan megsérült: keresztszalag-szakadást és porcszakadást szenvedett a bal térdében. De nem csak a válogatottból maradt ki, a sérülés miatt az Újpest hívásának sem tudott eleget tenni.

- Borzalmas időszak volt, senkinek sem kívánom, hiszen az Európa-bajnokságról és az Újpestről is lemaradtam - emlékezett vissza arra az időszakra Burányi Tamás. - Aztán a műtét utáni felépülést követően Zalaegerszegre kerültem, s az NB I-es keret tagja voltam, velük edzettem, de csak a második csapatban jutottam szóhoz. Közben hívott a Diósgyőr, így 2010-ben elfogadtam az ajánlatukat, de miután hat hónapig nem kaptam fizetést, távoztam. A Győrhöz közeli, az NB III-ban szereplő Lipóthoz kerültem, ám ott is akadtak gondok, így a megyei I. osztályban szereplő Győrszemeréhez, a barátaim csapatához igazoltam, s jól is tettem, hiszen összeszedtem magamat, újra a régi lettem. Onnan kerültem az NB III-as Balatonfüredhez, majd ide Csákvárra. Hiányposztra hívtak, a távozó Tornyai helyére, ám csapattársam végül itt maradt a klubnál. Most az a legfontosabb célom, hogy meghatározó, stabil játékosa legyek a csapatnak. Amellyel az a célunk, hogy kiharcoljuk a bentmaradást az NB II-ben, s úgy vélem, hogy ezt meg is csináljuk. De még az sem kizárt, hogy egy kis szerencsével az 5. helyen végzünk a bajnokság végén. Ugyanakkor azt sem titkolom, hogy szeretnék feljebb lépni, és pályára lépni az NB I-ben. De jelenleg csakis a Csákvárra koncentrálok, hiszen egy nagyon jó közösség tagja vagyok, itt minden a legnagyobb rendben van. Bizakodva várjuk legközelebbi ellenfelünket, a Tatabányát, őket szombaton fogadjuk hazai pályán. Úgy gondolom, hogy vezetőedzőnk, Bognár György kidolgozza nekünk a győztes taktikát, amit mi fegyelmezetten végrehajtunk, s bezsebeljük az újabb három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!