Foci

2012.08.12. 05:51

A Videoton futballistái ismét jelest kapnak az ellenőrzőjükbe

Csodálatos estét szereztek Gentben a Videoton futballistái szurkolóiknak: a piros-kékek 3-0-ra nyertek és 4-0-ás összesítéssel jutottak tovább az Európa Liga rájátszásába, ahol a török Trabzonspor lesz az ellenfelük. Nézzük az eheti osztályozókönyvet.

Bobory Balázs

A Videoton csapata újra egységes csapatjátékkal rukkolt elő Gentben, a fehérváriak átvészelték a belgák kezdeti rohamait, majd életveszélyes ellencsapásokkal döntötték el a mérkőzés sorsát saját javukra. A fegyelem, az alázat ismét jellemző volt a csapatra, és ami örömteli: szinte hibátlan volt a helyzetkihasználás is. Íme az egyéni értékelés:

Mladen Bozsovics: Nyilvánvaló, hogy a kapus a gólvonalon rendkívül magabiztos, természetesen hatalmas része van abban, hogy a Vidi a nemzetközi kupaküzdelmek eddigi négy mérkőzésén mindössze egy gólt kapott. Azonban a kifutásokkal, a beívelések kiszámolásával gondok vannak, a belgáknak is volt ebből ziccerük, szerencsére kimaradt. Ebben javulnia kell.

Alvaro Brachi: A spanyol jobbhátvédnek nehéz dolga volt Genkben, mivel a belga csapat bal oldala egyértelműen aktívabb volt a másiknál. Elég csak annyit megjegyezni, hogy a genki balhátvéd, Mareval, szinte minden akcióhoz fellépett, így vele is küzdeni kellett. Brachi megoldotta feladatát, megbízható pont a védelemben.

Marco Caneira: A rutinos portugál középhátvéd hosszú hetek, sőt, hónapok óta a csapat egyik legjobbja. Kritikus pillanatokban szerel, nagyszerűen fejel és természetesen minden tapasztalatával olvassa a játékot. Megfelelően kemény, de néha hátulról feleslegesen szabálytalankodik, amiből pontrúgáshoz jut az ellenfél. Nagy értéke a csapatnak.

Vinícius: A másik belső védő is nagyszerűen tette a dolgát Belgiumban, igaz, néha túl nagy teret engedélyezett a többször is helyzetbe került N'Diaye-nek. A csapat megúszta ezeket a szituációkat, Vinícius pedig gyors volt, sziklaszilárd, megfelelő biztonságot adott a középpályásoknak.

Stopira: Egyre világosabb, hogy hatalmas erősítés a Videotonnak. AZ előző szezonban ezen a poszton bőven akadtak gondok, a zöld-foki szigeteki játékos azonban sokadszor bizonyítja, hogy remek vétel volt Gyors, jól zárja a területeket és ami nagyon fontos, kellően higgadt, amikor nála van a labda, érzi a társakat, a játékot, jóban van a labdával.

Tóth Balázs: Láthattuk rajta, hogy Begiumban duplán bizonyítani akar. Légióskodott a Benelux államban, ráadásul nagy dicsőség neki a továbbjutás az EL-ben, hiszen Vidi-nevelés. Rengeteg labdát szerzett, sokat szerelt, elképesztő kulimunka jellemzi.

Mitrovics: A szerb középpályás hasonló jellemzést kaphatna, mint Tóth, annyiban más az ő szerepe, hogy többet lép be támadásba és egyértelműen osztogatnia kell a középpályán. Remek indításai vannak, a vezető gól előtt zseniális passzt adott Oliveira elé a saját térfeléről.

Gyurcsó Ádám: Még mindig hiányoljuk tőle a bátrabb egy az egy elleni játékot, gyorsaságát kamatoztathatja, ha megpróbálja megverni ellenfelét. Ezzel együtt stabil csapattaggá válik és rengeteg tapasztalatot szerez, fegyelmezett védekezésén máris látszik, hogy mennyit jelent egy ilyen fiatal játékos számára a nemzetközi porond.

Sándor György: Lényegesen jobban sikerült a belgiumi összecsapás, mint a hazai. Bátran vezette rá a labdát az ellenfélre, sokat futott és mozgott üres területre. Ami talán hibának felróható, hogy egy-egy esetben lövés helyett a passzt választotta, de szerencsére volt más, aki magára vállalta a góllövés szerepét.

Filipe Oliveira: A portugál szélsőhöz nem véletlenül ragaszkodott Paulo Sousa vezetőedző a nyáron. Nemzetközi szinten is jó futballista, az ellenfeleknek hatványozottan kell(ene) figyelni rá, egyébként megbosszulja, ha túl nagy teret engednek neki. Nem lepődnénk meg, ha sok külföldi klub figyelné teljesítményét.

Nikolics Nemanja: A párharc hőse az első félidőben a mezőnymunkából vette ki a részét, fegyelmezetten, alázatosan dolgozott a bekkek között. A másodikban azonban mint a vércse, lecsapott a lehetőségekre, kettőből két ziccert nagyszerűen oldott meg. HA igaz, hogy angol csapatok figyelik, akkor sikerült feljebb srófolni az árat...

A cserék közül Kovács István hétről hétre, meccsről meccsre bizonyítja, hogy hatalmas tehetség és csodálatos karrier várhat rá. Renato Neto ismét beszállt és stabilitást adott a csapatnak, míg Torghelle Sándorral és kellemetlen stílusával csak nőtt a baja a belgáknak az utolsó tíz percben.

A Vidi vasárnap, 15.30-tól a Honvédot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!