Foci

2012.05.19. 06:14

Az utolsó hazai mérkőzés

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, utolsó hazai mérkőzésén a Videoton FC vasárnap 18 órakor a Pápát fogadja. A találkozó után közönségtalálkozót tartanak.

Matók János

Vasárnap 18 órakor az utolsó hazai mérkőzésén lép pályára a Videoton FC a Pápa ellen. A találkozóra 17.15-kor ezúttal is ingyenes szurkolói buszokat indít a fehérvári klub, a Köfém lakótelepről, illetve a Sajó utcából, a járművek az ismert útvonalakon érkeznek meg a Sóstói Stadionba.

Ahol a piros-kékek ellenfele a tabellán  13. helyezett  Pápa lesz.   A vendégek a 28 forduló során  30 pontot szereztek, 8 győzelem,   6 döntetlen  és 14 vereség áll a nevük mellett. Totónyelven szólva "országos egyes", legalábbis előzetesen annak tűnik a vasárnapi találkozó,  ám nem szabad lebecsülni Bene Ferenc csapatát, legalábbis a legutóbbi két mérkőzése okán: előbb idegenben győztek a Fradi ellen, majd   hazai pályán a Kecskemét ellen, s ezzel  már bebiztosították az NB I-es tagságukat. 

Ám egészen más a Vidi  célja: az ezüstérem bebiztosítása, amely a győzelemért járó 3 ponttal megvalósul, az Újpest elleni utolsó fordulótól függetlenül. Az idei egymás elleni mérleg nyelve erőteljesen a Vidi javára billen: a pápai bajnokin 3-2-re nyertek a fehérváriak, amíg a Ligakupában 3-0-ra és 1-0-ra győztek Nikolicsék.

Apropó, a Vidi gólvágója: Nemanja - akit magyar állampolgár révén Egervári Sándor szövetségi kapitány "elfelejtett"  meghívni a válogatottba -  jelenleg 17 találattal rendelkezik, s reális esélye van a gólkirályi címre. Egy góllal már befogná a debreceni Coulybalit, s akkor még bármi lehet. Így az is, hogy Niko, a szurkolók kedvence, hibátlan  helyzetkihasználással akár háromig meg sem áll. Ebben segítségére lehet pontos labdáival a nagy tehetség Gyurcsó Ádám is, akit viszont Egervári behívott a csehek és az írek elleni bő keretbe.

A reménybeli és várt győzelem után is érdemes lesz kint maradni a Sóstói Stadionban: várhatóan 20.30-tól 22 óráig közönségtalálkozóra kerül sor a fedett lelátó előtti téren a csapat és a szurkolók között.  

Ami a nemzetközi szereplést illeti: a belga Jean-Francois Crucke, az UEFA Stadion és Biztonsági Bizottságának tagja szemlét tartott a Sóstói Stadionban, miután a Vidi júliusban elrajtol az Európa Ligában. A szakértő érthetően elégedett volt a látottakkal, azokat minden szempontból kifogástalannak ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!