Foci

2011.10.19. 17:05

Hazai csúcstartó a csákvári csapat

Székesfehérvár - Párját ritkító csúccsal büszkélkedhet az Aqvital-Publo Csákvár NB III-as labdarúgócsapata: immár az 56. tétmérkőzésükön őrizték meg a veretlenségüket.

Matók János

Immár bő egy évtizede annak, hogy a Dunaferr SE NB I-es labdarúgócsapata azzal került be az európai statisztikákba, hogy több mint 40 tétmérkőzésen veretlen maradt. Hazai szinten a legutóbbi csúcsot idén tavasszal a Komárom megyei I. osztályú bajnokságot megnyerő  ám az NB III-at nem vállaló  Tardos tartotta: 50 meccsen nem talált legyőzőre, hogy aztán az 51. találkozóját elveszítse.
Ezzel szemben a Nyigri Richárd  és Toldi Gábor által edzett  NB III-as Aqvital-Publo Csákvár immár az 56. veretlenül megvívott tétmérkőzésénél jár, s ez minden bizonnyal magyar rekordnak számít.
- A legutóbbi másfél év alatt értük el ezt a nagyon szép sorozatot  -  felelte kérdésünkre  Nyigri Richárd, majd így folytatta: amelyet természetesen minden héten szeretnénk tovább növelni. Büszkék vagyunk rá, de őszintén szólva az öltözőben ez nem téma. Mert a pályán semmit sem ér, ott minden mérkőzést hozni kell. Hogy  melyik találkozó volt a legemlékezetesebb ezek közül? Inkább azt mondom erre, hogy az előző megyei I-es  bajnokság, ahol az összes, vagyis mind a   harminc meccsünket  megnyertük. De említhetem a Magyar Kupát is, ahol az MTK II ellen döntetleneztünk, amíg a Fradi és a Honvéd második csapatait legyőztük. Köszönhetően a szurkolóinknak is, akik egyre nagyobb létszámban buzdítanak minket itthon és idegenben is, s ez sokat jelent. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!