Újból összejöttek

2024.06.15. 19:00

Ötven éve érettségiztek, megemlékeztek Demeter Vilmos osztályfőnökükről is (galéria)

Fél évszázaddal ezelőtt érettségiztek, de még mindig ötévente találkoznak: június 15-én, szombaton a Széchenyi Technikum egykori diákjai újból összejöttek.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az egykori Ságvári, a mai Széchenyi István Technikum adott otthont annak az osztálytalálkozónak június 15-én, szombaton kora délután, melynek diákjai fél évszázaddal ezelőtt érettségiztek az iskola falai között.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– 1974-ben végeztünk, mi voltunk a 4C osztály – meséli a feol.hu-nak Tóth László szervező, aki maga is a közlekedés-gépgyártó technikus osztályban végzett. – A mienk 39 fős osztály volt, sajnos heten már nincsenek köztünk, de most is 22-en összejöttünk beszélgetni. Ötévente mindig találkozunk.

Az ötven éve végzett egykori diákok iskolájuk egykori osztálytermében sztorizgattak ezen a szép júniusi szombaton, s elevenítették fel diákkori élményeiket. Később a Ciszterci templomban emlékeztek meg osztályfőnökükről, Demeter Vilmosról, akinek koszorút is vittek sírjára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában