Foci

2011.08.08. 17:51

A menedzserek ideje jött most el

Székesfehérvár - Évnyitó értekezletet tartott az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága, amelyen megválasztották az MLSZ küldötteket, díjakat osztottak és felvilágosították a megjelenteket az új támogatási lehetőségekről.

Parall Bálint

Az összejövetel a Fejér Megye Labdarúgásáért díj átadásával kezdődött, arany fokozatban részesült Beszédes József, Szeip István. Ezüst fokozatú elismerést kapott Rehák József, Pálinkó Sándor, a díj bronzfokozatát pedig Lukács László, Juhász József és Bozsák László vehette át Bencsik István elnöktől és Schneider Béla megyei igazgatótól. A sportszerűségi különdíjat a Pusztaszabolcs U13-as csapata kapta, hiszen piros lap nélkül játszották le a szezont.
Az évnyitó nagy részében a kibővült sporttámogatási rendszerről esett szó, a csapatok képviselői megtudták, hogy miként és mennyi önrésszel pályázhatnak a vállalkozások társasági adójának hetven százalékára, s ehhez milyen adatlapokat kell benyújtani és hogy néz ki egyáltalán az elbírálás folyamata, amelyben az MLSZ-nek felügyelő szerepe van. Lényegileg menedzserré kell válni minden sportvezetőnek, hogy a kormány által biztosított jelentős összegből a kis egyesületek is részesüljenek. De megéri, hiszen soha vissza nem térő lehetőség előtt állnak az amatőr klubok, amit nem szalaszhatnak el! A pályázatok leadási határideje elég közel van, szeptember 15-ig kell benyújtani az MLSZ-hez, az ehhez szükséges adatlapok és információk a Fejér Megyei Igazgazóság honlapjáról elérhetők.
A megnövekedett támogatásból az új lendületet vett Bozsik-programra is jut, ám ezúttal a 7, 9, 11 éves korosztály mellett a 13 éveseket is bevonják, sőt a 15 éves lányokat is szeretnék megversenyeztetni, ám a tehetséges gyerekek felfedezés után a kibontakozásukat is figyelemmel kísérik majd az MLSZ-nél. Ehhez kapcsolódóan érdemes felkészülni rá, hogy az első Bozsik-tornát szeptember 23-26. között rendezik.
Néhány praktikus adat: az előző szezonban gyűjtött  sárgalapok törlődtek, a pirosak nem, a színes lapok pénzbüntetést vonnak maguk után, az U19-es csapatban 14. életévét betöltött játékos játszhat, a felnőtt csapatban pedig 15 év felett léphet pályára a futballista.
A grénum arról is döntött, hogy megyénket Bíró Zsolt és Berncsik István képviselje az MLSZ-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!