VB 2022

2022.12.01. 19:04

Uruguay és Ghána ismét összecsap, Suárez azonban nem kér bocsánatot a múlt miatt

A 2010-es labdarúgó-világbajnokságon az Uruguay–Ghána meccsen Luis Suárez kezezése emlékezetes pillanat volt. Mivel a két csapat az idei vb-n ismét összecsap a csoportkörben, többen kérdezték Suárezt az esetről, aki nem bánta meg, amit tett, és nem is hajlandó bocsánatot kérni érte.

Nemzeti Sport

Forrás: Getty Images

A világbajnokságok történelmének egyik legtöbbet vitatott pillanata volt, amikor a 2010-es negyeddöntőben Suárez a gólvonalon úgy védte ki a ghánaiak fejesét kézzel, mintha rutinos kapus lenne, s ezzel góltól mentette meg csapatát. A játékvezető észrevette az esetet, kiállította az uruguayit piros lappal, és a szándékos kezezésért természetesen tizenegyest ítélt. Viszont ez sem volt elég, ugyanis Asamoah Gyan a lécet találta el a büntető elvégzésekor.

Ezt követően a találkozó egészen tizenegyespárbajig húzódott, amelyben Uruguay győzedelmeskedett, így Ghána nem írt történelmet, és nem jutott be a legjobb négy közé az első afrikai csapatként.

Tizenkét évvel később a két gárda ismét összemérheti az erejét a csoportkör utolsó mérkőzésén, ahol a portugálok továbbjutása miatt a csapatok ki-ki meccset játszanak egymással. A találkozó előtti sajtótájékoztatón megemlítették Suáreznek, hogy a ghánai sajtó úgy hivatkozik rá, mint „az ördög maga”, és várják már a visszavonulását. Az uruguayi így reagált ezekre a kijelentésekre:

„Lehet, hogy kezeztem, de a ghánai játékos hagyta ki a büntetőt, ami nem az én felelősségem. Akkor talán bocsánatot kérnék, ha egy szerelésről lenne szó, ami miatt megsérül egy játékost, de ebben a helyzetben nem vagyok hibás” – fogalmazott Suárez a Sky Sports cikkében.

A sajtótájékoztatón a ghánaiak kifejtették, nem bosszúként tekintenek a találkozóra, de nem felejtették el az esetet.

„Biztos vagyok benne, hogy ott lesz ez a játékosok fejében a mérkőzés folyamán, mert ez nemcsak Ghánának, hanem egész Afrikának döntő fontosságú meccs volt” – mondta Otto Addo, Ghána szövetségi kapitánya.

A ghánaiak 12 évvel ezelőtti csapatkapitánya, Stephen Appiah az al-Dzsazirának azt nyilatkozta: „Libabőrös leszek, ha 2010-re gondolok. Biztos vagyok benne, hogy életem végéig kísérteni fog.”

Forrás: Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!