Spanyolok lehetnek a "hóhérok"

2022.11.26. 19:35

Vasárnap véget érhet Németország világbajnoksága

A katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapjának nagy kérdése az, hogy a német válogatottal megesik-e az a csúfság, hogy már a csoportkör második fordulójában eldől, hogy búcsúznak a tornától.

Beke Zsombor

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A német együttes Japán ellen ugyan megszerezte a vezetést, de az ázsiai ország fordítani tudott és nyert 2-1-re, az E csoport másik találkozóján Spanyolország simán verte Costa Ricát. Vasárnap Japán utóbbi gárdával találkozik, míg a németeknek a spanyolok ellen kellene pontot, de inkább pontokat szerezniük. Ha ez nem sikerült és újabb vereség lesz a mérkőzés vége, valamint közben Japán begyűjti második sikerét is, akkor egy fordulóval a csoportkör vége előtt eldőlne Németország sorsa. 
A hét utolsó napján az F csoport is pályára lép, a Kanadát 1-0-ra legyőző Belgium Marokkóval találkozik. A belgáknak ezúttal sem lesz könnyű dolga, hiszen a marokkói válogatott az első fordulóban 0-0-át játszott Horvátországgal.

A világbajnokság vasárnapi programja:
November 27., 11.00. al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, Japán – Costa Rica
November 27., 14.00. Doha, al-Tumama Stadion, Belgium – Marokkó
November 27., 17.00. al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, Horvátország – Kanada
November 27., 20.00. al-Hor, al-Bajt Stadion, Spanyolország – Németország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!