Ez Lewandowski álma Katarban

2022.11.20. 08:20

Utolsó világbajnokságára készül a lengyel gólvágó

"Bizonyosan ez az utolsó világbajnokságon" - mondta egy interjúban az FC Barcelona csatára.

Németh Krisztián

Forrás: NSO

Robert Lewandowski eddig 134 mérkőzésen öltötte magára a lengyel labdarúgó-válogatott mezét, amelyben 76 gólt szerzett. A 2018-as vb-n mindhárom csoport meccsen pályára lépett, ám Japán, Kolumbia, és Szenegál ellen sem talált be - mindössze két szerzett góllal, egyetlen győzelemmel tovább sem jutott csapata. Sereghajtóként végeztek, az általuk legyőzött japánok pedig továbbjutottak.

"Óriási álmom válna valóra, ha gólt tudnék szerezni világbajnokságon, mindent megteszek azért, hogy valóra váljon" - mondta a csatár.

Erre a C csoportban november 22-én Mexikó, majd Szaúd-Arábia, végül Argentína ellen keríthet sort.

A BBC-nek adott interjújában Lewandowski élete nagy tragédiájáról is mesélt, mint mondta 16 éves volt, amikor elvesztette édesapját, aki minden mérkőzésre, és edzésre elkísérte. Nem élhette meg, hogy fiából profi futballista lesz. 

Ha az álom teljesül, bizonyos, hogy a világ egyik legjobb futballistája odafentről szurkoló édesapjának is ajánlja világbajnokságon szerzett gólját - vagy inkább góljait.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!