új fenntartói modell

2020.07.31. 14:45

Elsődleges a minőség a Budapesti Corvinus Egyetemnél

Az új képzési modell mellett hosszú távú célokat is kitűzött maga elé a Budapesti Corvinus Egyetem, melynek fehérvári campusa is egyre népszerűbb.

Héjj Vivien

A képen Mezőszentgyörgyi Dávid látható

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly óta új fenntartói modellben működik a Budapesti Corvinus Egyetem. Ezáltal nemcsak a finanszírozási forma, hanem az egész egyetemi stratégia megváltozott, egy egységes szervezetet alakított ki az intézmény.

– Az egyetem azt tűzte zászlajára, hogy tíz éven belül a világ top kétszáz egyetemébe kerüljön be, illetve Euró­pában a top száz egyetem közé tartozzon a Corvinus – vázolta a távlati terveket Szántó Richárd, a Budapesti Corvinus Egyetem alapképzésekért felelős dékánja.

A képen Mezőszentgyörgyi Dávid látható
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az intézmény fő stratégiája a minőség fenntartása, ezzel kapcsolatban semmilyen kompromisszumot nem szeretnének kötni. Ezt mutatja az is, hogy a bekerülési ponthatár ösztöndíjas helyek esetén idén 400 volt, ez jóval magasabb az országos átlagnál.

– Maximálisan 500 pontot lehet elérni a felvételi eljárás során. Elárulhatjuk, hogy idén a székesfehérvári campuson olyan tanulónk is lesz, aki 491 pontot ért el – részletezte Mezőszentgyörgyi Dávid a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja, aki kiemelte, a sportközgazdász mesterszakot kizárólag a fehérvári campuson lehet duális formában tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!