Fehérvár AV19

2015.02.05. 11:39

Rob Pallin a következő szezonra is marad

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Fehérvár AV19 jégkorong szakosztálya.

Bobory Balázs

Sikerült biztosítani, hogy a folytonosság megmaradjon.Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatójának elmondása szerint tavaly villámgyorsan kellett megegyezni a jelenleg zajló szezonra Rob Pallin vezetőedzővel, most viszont minden részletre kiterjedő, közel két hónapos tárgyalássorozat után került csütörtökön aláírás a szerződés papírjaira. Egyáltalán nem meglepő, hogy a klub ragaszkodik Pallinhoz, aki az utóbbi évek egyik legkiegyensúlyozottabb EBEL-mezőnyében az első hatba vezette a csapatot az alapszakaszban, a Fehérvár AV19 ezzel jogott szerzett, hogy a középszakasz során a felsőházban, a legjobbak ellen szerepeljen, és bejutott a rájátszásba is. Rob Pallin a következő szezonról még nem beszélt, de kifejtette véleményét vezetőedzői regnálása eddigi történéseiről.

– Messze tudásuk felett teljesítettek a srácok a mögöttünk álló hónapokban – kezdte a vezetőedző. – A szezon előtti bécsi értekezleten a többi együttes vezetőinek értékelése szerint minket a 11. helyre vártak az alapszakaszban. Ezzel szemben hatodikak lettünk, a harmadik helyezett csak két ponttal végzett előttünk. Eredményeink értékét növeli, hogy a volt olyan periódusa az alapszakasznak, amikor az első két sorból négy játékos is hiányzott, Kóger Dániel, Bartalis István, Varga Arnold és Szirányi Bence. Rajtuk kívül Benk András és Sikorcin Ladislav is súlyos térdsérülés után tért vissza, de ők is tudtak lendíteni a csapaton. Most tíz nagyon fontos mérkőzés következik, a célunk, hogy az első négyben végezzünk, és pályaelőnnyel vághassunk neki a rájátszásnak. Nagy és gyors csapatunk van, sok ellenfél szeretne minket elkerülni a playoffban. Nagyon tetszett az alapszakasz utolsó öt mérkőzése, igazi csapatként funkcionáltunk, a védekezőmunka nagyszerű volt, ezáltal támadásban rengeteg lehetőségünk lett. Nagy erényünk, hogy a játékhoz mindenki hozzáteszi a magáét, hívják Frank Banhamnek, vagy éppen Erdély Csanádnak.Ha már Banhamet külön megemlítette a mester, akkor szót is kapott a csupaszív szélső, és nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

– Harmadik éve játszom itt, látom, hogy fejlődik a csapatunk és az Akadémia, remek érzés részese lenni az előrelépésnek. Úgy gondolom, ha már a felsőházba jutottunk, akkor igenis meg kell próbálnunk bejutni az első négybe, sőt, ha lehet, nyerjük meg a középszakaszt, elvégre az első helyezett jelenleg csak négy ponttal megy előttünk. Robnak sokat köszönhetünk, megtanított minket bízni egymásban, és hinni a közös célban. A rájátszásban a legfontosabb, hogy menjünk egy kört. Ettől még nagyobb lenne az izgalom a városban, utána pedig már bármi megtörténhet. Az előző két szezonban időnként még azt éreztem, hogy a topcsapatokkal nem tudjuk mindig felvenni a versenyt, ez mostanra megváltozott.

Ocskay Gábor tömören több okot is felsorolt, mi ad okot az örömre. Az egyik ilyen, hogy a tavaly megtorpanó fiatalítási program idén új értelmet nyert, az utolsó alapszakasz-meccsen például hat akadémista kapott meghatározó szerepet, közülük négyen a felnőtt válogatottban játszhatnak a napokban Lengyelországban. A klub számára szívderítő, hogy a második fél éves bérletekből több, mint 1700-at sikerült értékesíteni, ez pedig remek visszaigazolás, úgy tűnik, jó úton jár az egyesület.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesteres gratulált az eddigi szerepléshez, és fontos kijelentést tett, talán 2015 lesz az áttörés éve, és sikerül megoldani a Fehérvár AV19 gyötrő financiális problémáit. Bízzunk benne, hogy így lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!