Fehérvár AV19

2015.01.11. 20:25

Megszórták a Volánt

Villach - Nagy verést kapott a Fehérvár AV19 vasárnap este Villachban. Az osztrákok az első harmadban fél tucat gólt szereztek, ezzel el is döntötték a találkozót.

Bobory Balázs

Ahogy a gyári operátorok pakolják az alkatrészeket a szalag mellett, úgy lődözte a Villach a Fehérvár ellen a gólokat az első harmadban.

Az osztrák minőségre nem lehetett panasz, alig termelt selejtet a hazai együttes, szinte minden lövés a hálóban kötött ki, nem csoda, hogy négy után Christian Engstrandot Rajna Miklós váltotta, de ő sem tudta megállítani az úthengert, s két kapott gólt követően mehetett az öltözőbe az első harmad után.

Pedig a nyitó játékrész első felében semmi nem utalt arra, hogy kiütik a Volánt. Bár a 3. perc elején McBride a Villachnak szerzett vezetést, Bartalis István viszonylag gyorsan egyenlített.

Az, ami a harmad második tíz percében történt, nehezen, vagy egyáltalán nem megmagyarázható. Unterluggauer, Krog és Santorelli három percen belül, egyenlő létszámnál talált be. A megzavarodott fehérváriak sorban kapták a kiállításokat, nem csoda, hogy Haydar kettős emberelőnyben is gólt szerzett. A földön fekvő emberbe egy perccel a dudaszó előtt még Nageler is belerúgott egyet, így állt 6-1 az eredményjelzőn.

A fehérvári Christian Engstrand kapuja előtt, ezúttal túl nagy volt a forgalom és a veszély
Fotó: Molnár Artúr

Nem lehet egyszerű egy edzőnek bármit is mondania a játékosoknak egy ilyen helyzetben, de abban biztosak vagyunk, hogy Rob Pallin nem azt kérte a srácoktól, hogy a második periódus első tizenkét percében öt kisbüntetést kapjanak. A pozitívum, hogy egyetlen emberhátrányos helyzetből sem kapott gólt a Volán, így ez a harmad gól nélküli döntetlennel zárult.

A befejező játékrészben a Villachnak nem kellett nagyon igyekeznie, elégedett lehetett az eredménnyel, de így is növelte előnyét Haydar révén. Az Albának ezen az estén semmi sem sikerült, az sem, hogy elkerülje a méretes zakót, hiszen az 57. percben Krog már a nyolcadik villachi találatot szerezte, 8-1.

A Fehérvár fontos mérkőzésen szenvedett vereséget, a számszerűség csak abban az esetben érdekes, ha a későbbiekben ez az ütés benne marad a játékosokban. Mivel a Bozen nyert Grazban, így ismét kiszorult a legjobb hatból Volán, de még hosszú a versenyfutás a célig.

További eredmények: Graz 99ers- HC Bozen Südtirol 2-4, Olimpija Ljubljana -Vienna Capitals 2-4, Red Bull Salzburg -HC Orli Znojmo 5-2, HC Innsbruck- Klagenfurt AC 6-3. Black Wings Linz -Dornbirner EC 3-2.

A Volánra legközelebb pénteken, hazai környezetben vár mérkőzés, a Graz látogat Fehérvárra. Vasárnap idegenben, a Linz otthonában játszanak az Ördögök.

Villach SV- Fehérvár AV19 8-1 (6-1, 0-0, 2-0)

Villach, 3545 néző. Vezette: K. Nikolic, M. Nikolic,
Hribar, Seewald.

Villach: Lamoureux - Jarrett, Unterluggauer 1 (2), Lammers (2), Krog 2 (2), Haydar 2 (2) - Altmann, Pretnar (1), Pewal (3), McBride 1 (2), Santorelli 1 (1) - Bacher, Waugh (1), Nageler 1, Hunter, Petrik - Brunner, Platzer, Alagic, Göhringer. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Fehérvár: Engstrand - Szirányi, Wehrs, Marino (1), Bartalis 1, Kovács Cs. (1) - Boivin, Ejdepalm, Banham,
Sarauer, Kóger - Varga A., Orbán, LoVecchio, Sikorcin, Benk - Reiter, Hetényi, Nemes, Erdély, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 4, illetve 20 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!