Ercsi

2012.03.27. 13:59

Gödörtemetés hétfőtől Ráckeresztúron

Ráckeresztúr - Ünnepélyes eskütétellel megalakult a község új képviselő-testülete. A polgármester betegsége miatt később tesz esküt. A lapunkban sokat emlegetett gödör eltűnik.

Tribolt Lajos

Az időközi választáson győztes képviselők tegnap este megalakították a község új önkormányzatát, s ünnepélyesen letették a képviselői esküt. Az  ifj. Cseprekál István, Dienes Gábor, Ónody Miklós, Kókai Dávid, Zamody János, Szabó József alkotta testületből hiányzott a polgármester, Szentes-Mabda Katalin Dóra. Ő megbetegedett, s tüdőgyulladással kórházban fekszik. Az ünnepélyes eskütételére így egy későbbi időpontban kerül sor. Viszont írásban tájékoztatta a testületet, hogy kit szeretne alpolgármesternek. A testület méltányolta akaratát,  és  régen nem látott egységgel megválasztotta  Dienes Gábort.
Kérdésünkre a jegyző,  Hekman Tibor  elmondta, hogy 2006 ősze után van először alpolgármesterük, mert korábban soha nem sikerült választani. (Nem vagyunk benne biztosak, de lehet, hogy Ráckeresztúr országos rekorder volt az alpolgármester-nélküliségben.)
Az új önkormányzat tegnap arról is határozott, hogy két bizottságot állít fel.

A jegyzőtől megérdeklődtük, hogy mi lesz az ominózus, a községen átvezető úton található gödörrel. Elmondta, hogy az új polgármester első utasítása annak megszüntetésére vonatkozott. A munkálatokat meg is rendelték, az alpolgármester a héten aláírhatja a szerződést, a bruttó 400 ezer forintos munkáról. (Korábban százezerrel nagyobb összegről volt szó!) A kivitelező a jövő hétfőn el is kezdi  a gödör eltüntetést, s az útpálya helyreállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!