Enying

2012.01.06. 14:09

Élelmiszer a rászorulóknak

Enying - Hétszázharmincegy személynek nyújtottak segítséget: a csomagok száraztésztát és lisztet tartalmaztak.

V. Varga József

Az enyingi Egyesített Szociális Intézmény és az Alba Caritas Hungarica Alapítvány együttműködése hároméves múltra tekinthet vissza, munkájukkal a településen élő nehéz sorsú, hátrányos helyzetű lakosokat próbálják segíteni - mondta el lapunknak  Vargáné Kránicz Erzsébet megbízott intézményvezető. Évente két alkalommal, nyáron és karácsony előtt élelmiszercsomagokat osztanak ki közöttük. A családsegítő és a gyermekjóléti szolgálat először önállóan látta el a feladatokat (szállítás, raktározás, értesítés, kiosztás, elszámolás), 2010-től azonban a Katolikus Karitász Szkok Terézia által vezetett helyi, enyingi  szervezete is bekapcsolódott a munkába. 
 Az adományokból elsősorban és kiemelkedően a nagycsaládosok, a gyermekeket nevelők és az egyedülálló idősek részesülnek, de jelentős számban a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a betegség miatti munkaképtelenek, illetve dolgozó, de a devizahitel-válság miatt adósságcsapdába került személyek, családok is.  
 A helyi  Fertilia cég  minden esetben térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a csomagok mozgatásához szükséges targoncát, ami azért is fontos, mert a kislángi csomagok is Enyingen keresztül érnek célba. A csomagosztások során aktív segítséget nyújtanak  a karitász önkéntesei mellett a városgondnokság munkatársai. A helyi polgárőrség jelenlétével biztosította a csomagosztás zavartalanságát - tette hozzá Vargáné Kránicz Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!