teljes életnagyságban

2018.05.08. 11:01

Sétáljon dinoszauruszokkal!

Már csak jövő tavaszig kell várnia.

A BBC díjnyertes sorozatán alapuló előadás, a Séta a dinoszauruszokkal jövő tavasszal visszatér Magyarországra. A világszerte 250 országban több mint kilencmillió nézőt vonzott produkció 2019. április 19-től 21-ig négy alkalommal lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

Brachiosaurusok a kiállításon

A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legmodernebb technológiát felhasználva, látványosan és érdekesen mutatja be a dinoszauruszok fejlődésének változásait, amelyek a legújabb tudományos kutatásokra épülnek – áll a szervező Live Nation cég közleményében. A Séta a dinoszauruszokkal – Az igazi élmény című 1 óra 40 perces műsor a dinoszauruszok evolucióját mutatja be, szinte filmszerű realizmussal.

Az is kiderül,

hogyan alakultak a húsevő dinoszauruszok két lábon járó lényekké, és hogyan védekeztek a növényevők a sokkal gyorsabb ragadozók ellen.

A dinoszauruszok 200 millió éves korszakából kilenc faj mutatkozik be: az előadáson látható a Tyrannosaurus Rex, a Plateosaurus és a Liliensternus a triász korból, a Stegosaurus és az Allosaurus a jura korból, továbbá a Torosaurus és a Utahraptor a kréta korból. A legnagyobb teremtmény, a Brachiosaurus 11 méter magas és 17 méter hosszú az orrától a farkáig, megépítése ötven ember, köztük mérnökök, szerelők, bőrdíszművesek, művészek, festők és robotszakértők egy éven tartó munkájának eredménye.

Jövő áprilisban 19-én, pénteken és 21-én, vasárnap egy-egy alkalommal, 20-án, szombaton pedig két időpontban lesz látható a show Budapesten.

Borítókép: Live Nation

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!