Életmód

2017.01.01. 11:55

A motiváció is fontos - Újévkor rengeteg ember elhatározza, hogy lead néhány kilót

Újévkor sokan elhatározzák, hogy leadnak néhány kilót. Valaki az ünnepek alatt felszedett felesleget szeretné ledobni, más új életmódot szeretne kialakítani, a témával kapcsolatban Kuhinkó Vivien személyi edzőt kérdeztük.

Laci Patrícia

Újévkor sok ember határozza el magát, hogy lead pár kilót. Vannak, akik azért, mert éppen a karácsony alatt feljött rájuk némi felesleg. Kuhinkó Vivien személyi edző szerint az ünnepek csapdájába sajnos sokan bele tudnak esni, de a felgyülemlett kilók könnyen le tudnak olvadni az emberről.

- Ha megvan az elhatározás, és az akaraterő, akkor a plusz kilók leadásával nem lesz probléma. Egy hét alatt 1 kiló fogyás az ideális, ami egy egészséges táplálkozással és mozgással könnyen szinten tartható. Természetesen ez egyénfüggő, ha valakin nagyon sok felesleg van, ő a fogyás megindulásakor az első hetekben 2, de akár 3 kilótól is megszabadulhat - osztotta meg velünk tapasztalatait Kuhinkó Vivien, aki elsősorban nem a tisztító kúrákban vagy a diétákban hisz, hanem az egészséges táplálkozásban, a sok folyadék fogyasztásában, illetve a rendszeres testmozgásban.

- Ha valaki kiiktatja az étrendjéből a finomított szénhidrátokat és a cukrot, akkor az már óriási előrelépés. Az életmódváltásban van a kulcs - tanácsolta nekünk a személyi edző.

Sokszor előfordul, hogy a régóta túlsúllyal küzdő emberek is január elején kezdenek bele az életmódváltásba, Kuhinkó Vivien szerint nekik mindig csak a céljukra szabad koncentrálni, nem gyengülhetnek el még akkor sem, ha mások nem hisznek bennük. A motiválás is fontos. Akár a lakásukba kirakhatnak egy képet, amely azt ábrázolja, milyenek szeretnénk lenni. A kedvenc sportolók közösségi oldalait is érdemes figyelemmel követni, illetve motivációs idézeteket is jó olvasni.

A testmozgásról is kérdeztük Kuhinkó Vivient.

- A legalapvetőbb mozgásforma a gyaloglás, amit szinte mindenki naponta megtesz. A túlsúlyosoknál a legjobb úgy elkezdeni a mozgást, hogy azzal más problémát ne okozzanak, például a térdet ne terheljék túl, ezért ne kezdjenek el egyből futni. A szobabicikli a legideálisabb ilyenkor, hiszen a súly nem terhelődik a térdre. Aztán fokozatosan mehet a gyors gyaloglás vagy kipróbálhatják az ellipszis trénert. Egy vékonyabb testalkatú ember, aki csak sokat evett, ő pedig szintén a táplálkozással, bármilyen jellegű kardióval, s súlyzós edzéssel le tudja adni a felesleget - tette hozzá a személyi edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!