Életmód

2015.08.02. 20:36

Csuklózni is ér! - Barzsó Henrietta szkander bajnok

Sárosd – Ha a vakáció idején szkanderozással töltené valaki a szabadidejét, böngéssze a következő tippeket! A többszörös világkupa győztes tanácsai győzelemhez segíthetnek...

S. Töttő Rita

Barzsó Henrietta, a 18 éves hölgy több mint három éve szkanderozik, többszörös országos és Európa kupa bajnok, és világbajnok második helyezett, az idei Európa bajnokságon pedig harmadik helyezést ért el. Szóval hihetünk neki, ha szkanderozásról van szó. De még mielőtt szó nélkül elmennénk amellett, hogy fiatal nőként ilyen férfias sportot űz, eláruljuk, miért teszi ezt:

– Testvéri irigységnek is mondható a választásom, ugyanis bátyám öt éve kezdte el a sportágat. Meg akartam mutatni, nekem is megy olyan jól, mint neki. Szüleim ugyan nem akarták, hogy induljak, viszont már az elején is sikeres voltam, így hát folytattam.

Henrietta persze egyre jobb eredményeket ért el, s ma már beigazolódott: jól választott. S most íme a titok, amelyből kiderül, mi kell ahhoz, hogy valaki győzedelmeskedni tudjon :

– Persze kell az erős fizikum, a sok edzés, de talán a technika még fontosabb. Nagyon nagy előnyben van, aki gyorsabban rajtolt és jobb a technikája – mondja a bajnok. – Csuklózni ér, de csak a „Go!” szó elhangzása után. Sokan ugyanis tévhitben élnek, hogy nem lehet, de ez nem igaz. Emellett két „fail” után automatikusan a másiké a győzelem. Ez azt jelenti, hogy ha a könyök a párnáról felemelkedik vagy elengedi a versenyző a kapaszkodót, esetleg leér az asztal alá a válla, az is hibának számít.

Henrietta idén nagy célt tűzött maga elé: – Szeretnék világbajnok lenni – mondja. Testvérével ősszel repül Malajziába, a világbajnokságra. Versenyzését a Magyar Szkanderszövetség is támogatja.

Heni számára a szkander persze csak hobbi, bár külföldön megélhetne belőle. Itthon azonban inkább rendőrnek vagy dadának szeretne menni. Bár ezt még nem döntötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!