Életmód

2015.02.15. 21:25

Natúr fortélyok - Egyre gyakoribb a bőrallergia, de van megoldás

Gyalus Boglárka a házilag készíthető, káros adalékanyagoktól mentes kozmetikumok és tisztítószerek gyártásának fortélyait mutatta meg a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Buthy Lilla

Úgy, ahogy mostanában egyre többen készítik el otthonukban a mindennapi kenyerüket, úgy a saját gyártású kozmetikumokra is nagy igény van. Fogkrém, sampon, szappan, tusfürdő, smink és babaápolási termékek, de bármilyen boltban kapható termék lecserélhető, ha kellően kreatívak vagyunk.

Nem kell egyből a legdrágább, egzotikus dolgokra gondolni: egyszerű, otthon is megtalálható, pénztárcabarát anyagokból is lehet házi készítésű csodát alkotni.

Gyalus Boglárka nyolc éve, személyes érintettség okán kezdett el kísérletezni a különféle natúrkozmetikumokkal (Fotó: Molnár Artúr)

Gyalus Boglárka eredetileg agrármérnök, az egyetem után gyógynövénykutatóként dolgozott, aztán a festészet felé fordult, grafikus lett. Nyolc éve egy bőrbetegség kapcsán derült ki, hogy allergiás, túlérzékeny valamire, így többé nem használhatta a bolti kozmetikumokat. Kreatív énjét azóta a natúrkencékkel való kísérletezéssel éli ki.

– Akkoriban nagyon nehéz volt natúrkozmetikumokhoz jutni, ezért kénytelen voltam saját magam elkészíteni a kencéimet. A visszajelzések azt mutatják, nagy szüksége van az embereknek ezekre. Először ajándékokat gyártottam, később már arra kértek, tanítsam is meg elkészíteni. Nyár óta már a különféle dekorkozmetikumokkal, sminkekkel is kísérletezem – mesélte a gyógynövényszakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!