Életmód

2013.11.24. 09:45

Kismamák maratonon

Lám, mire képes egy anyuka, ha fontos számára a sportos életmód: akár babájával is elindul maratont futni.

S. Töttő Rita

Néhány hónapja adtunk hírt először Zimmermann Rita fitness blogger új fehérvári kezdeményezéséről, a babás futásról, amely azóta komoly karriert „futott be". A kismamák ugyanis maratoni futóversenyen teljesítettek a napokban.

A fehérvári kismamák jobbról: Pappné Rémai Anikó, Szigeti-Szendrényi Krisztina, Koleszár Ildikó, Szeip Beáta, hátul Zimmermann Rita sapkában, mellette Kiszelyné Németi Orsolya. Fotó: S. Töttő Rita

– Lassan fél éve, hogy elkezdtünk közösen, csapatban, babáinkkal együtt futni. Sokunknak ezek az edzések jelentették az első futóélményeket, míg többünk a terhességet és gyermekágyat követően állt újra csatasorba – meséli Rita. – Bár a gyermekünk gondozásából adódó örökös készenlét és a gyakori éjszakázások akár még akadályt is jelenthettek volna számunkra, az edzések, a mozgás okozta örömmámor és a szuper társaság azonban elegendő motivációnak bizonyult ahhoz, hogy kitartsunk.

És bizony meg is érte: – Szezonunk záró akkordja egy igazi közös futóverseny volt november 16-án, melyet a Budapesti Sportiroda szervezett Siófokon. Maratoni, félmaratoni és számos táv közül válogathattunk. Mivel a kicsik az egy órás futásokhoz vannak szokva, így a 7 kilométeres táv mellett döntöttünk, s erre neveztünk be SzupeRmami csapatnéven – meséli büszkén az anyuka, – Az aprónépet jó melegen felöltöztetve, bebugyolálva, kipihenten és teli babapocakkal álltunk a rajtvonalhoz. Az utolsók között startoltunk, hogy ne akadályozzunk senkit, azonban ezzel együtt sikerült a középmezőnyben végeznünk és egyéni rekordok is születtek. A verseny során megannyi lelkes drukker őszinte biztatásával töltekeztünk. Csodálatos, életre szóló futóélményeket szereztünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!