Dunaújváros

2012.02.21. 11:12

Lassult a partvédmű felújítása, de a határidő így is tartható

Dunaújváros - Az utóbbi hetek kemény mínuszai befagyasztották a partvédmű rekonstrukciójának kültéri munkáit is, ám a beruházás határideje így is tartható.

Szabó Szabolcs

Január végén mutatták be a nyilvánosságnak  az Öreghegy és a Siklói út közötti pardvédőmű felújításának második ütemét. Az azóta eltelt szűk egy hónap munkálatairól kérdeztük Tóth Ferencet, a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat igazgatóját.
- Az utóbbi hetekben tapasztalható nagy hideg és a havazás miatt a kültéri munkákkal kevésbé tudtak haladni a kivitelezéssel megbízott cégek. A kőtár alatti két lépcsősor rekonstrukciójának és a VZ-1 jelű vápás vízelvezető felújításának nem tudnak nekilátni. Emellett a tervezett negyven darab új talajvízszintészlelő kút kialakításával  és a már meglévő kutak aktivizálásával sem tudtak érdemben foglalkozni a szakemberek. Ám ez a kiesett két-három hét érdemben nem fogja befolyásolni a beruházást és minden bizonnyal a korábban megszabott határidőig, július 30-ig befejezik a munkálatokat.


A partvédelmi vállalat vezetője elmondta: a szükséges előkészületi munkák jelenleg is zajlanak, s a négy csápos  kút korszerűsítéséhez szükséges acélszerkezeteken is dolgoznak már a kivitelezők.
A partvédmű korszerűsítésének első üteménél  a kőtár  alatti szakaszon  látványos földmunkák is kísérték a beruházást. Tóth Ferenc lapunk kérdésére elmondta, hogy ehhez hasonló látványos munkafolyamat most nem lesz, ám a jó idő beköszöntével, március végén, április elején már minden a rekonstrukcióban érintett területen dolgozni fognak a szakemberek. 
 A város partvédelmi rendszerének megerősítését célzó beruházáshoz a városi önkormányzat több mint hatvankét millió forint önrésszel járul hozzá, háromszázötvenegy milliót pedig uniós pályázati forrásból biztosítanak.
Az Öreghegy és Siklói út közötti munkaterületet januárban adták át a közbeszerzésen nyertes vállalkozásoknak.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!