Dinnyés

2017.03.03. 20:15

Márciustól tilalom a Velencei-tavon egyes halfajokra

Dinnyés - A hideg vízben még nem voltak igazán étvágyuknál a pontyok, keszegfélék, de egy-egy példányt így is sikerült horogra csalni - mondta el Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Lovász Lilla

Hozzátette, a ragadozók közül az elmúlt napokban süllőt fogtak leginkább, amit február utolsó napjáig engedtek a szabályok. - Március 1-től életbe lépett a süllő ívás miatt elrendelt fogási tilalma, ami egészen április végéig tart majd. Ugyancsak tilalom lépett életbe március elsejétől a balinra és sügérre is.

A javuló időt sokan kihasználták. A székesfehérvári Balogh Gyula a hétvégén csónakból horgászva fogott három süllőt Fotó: Lovász Lilla

A Velencei-tavon e fajok ívási ideje alatt tilos bármiféle ragadozós műcsalival történő horgászat, kizárólag minimum 15 centiméteres csalihal engedélyezett a tilalommal nem védett ragadozó halak megfogásához.

Elsejéhez kötődik az éjszakai horgászat kezdete is: időkorlátozás nélkül szabad horgászni november közepéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!