Digitália

2023.07.22. 06:00

Viber, a mindent kézben tartó esküvőszervező

Elérkezett az esküvőszezon is. Megfigyelhető, hogy egyre több pár dönt úgy, nem fogad hivatásos szakembert, hanem egyedül vág neki a szervezésnek.

MW

Forrás: Viber

Legtöbben a költségek csökkentése miatt döntenek úgy, hogy inkább esküvőszervező nélkül birkóznak meg a feladattal. Egy lagzi megszervezése igen összetett folyamat, rengeteg üzenetváltással és telefonhívással jár.

Első lépés: hozzunk létre csoportos beszélgetést

A Viber lehetőséget nyújt olyan csoportok létrehozására, amelyekben akár 250 tag is kapcsolatba léphet egymással. Könnyedén összegyűjhetünk és elérhetünk egyszerre mindenkit, akit meg szeretnénk hívni anélkül, hogy azon kellene aggódnunk, hogy valakit kihagynánk. A csoportos beszélgetéssel egyszerre oszthatunk meg minden fontos információt az összes résztvevővel, ami időt takarít meg mindenkinek. Ha a csoport tagjai még soha nem találkoztak korábban, akkor is könnyen kapcsolatba léphetnek egymással, ajánlásokat adhatnak vagy részt vehetnek a beszélgetésben.

Mesteri multitasking

Az esküvők során sok multitaskingra van szükség, de a Jegyzeteimben rendszerezhetjük a teendőket, ötleteket és dátumokat, vagy akár az esküvői forgatókönyvet is. Ráadásul a legfontosabb eseményekről emlékeztetőt is beállíthatunk, hogy a napirendet olyan pontosan tartsa, mint egy svájci óra. Ezekkel a funkciókkal pedig mindent fejben tarthatunk.

A fontos üzenetek rögzítésével a beszélgetés tetejére tűzhetjük a legfontosabb tudnivalókat, így mindig szem előtt lehetnek. Ilyen például a napirend vagy a csoportos fotózás sorrendje.  A keresési funkcióval pedig könnyedén megtalálhatunk minden információt anélkül, hogy az egész beszélgetést át kellene böngésznünk. A szervezés során sokszor kérjük ki a barátaink véleményét, segítségét és ajánlásait, a Viberen megosztható kontaktoknak köszönhetően ez is roppant egyszerű.

Kapjunk egyidejű válaszokat

A csoportban szavazást lehet indítani, hogy azonnali választ kapjunk egy égető kérdésre anélkül, hogy számolgatni kellene. Talán a legnagyobb kihívást jelentő feladatokat az ültetés kitalálása és a menü összeállítása jelenti. A vendégeknek kérdéseket tehetünk fel az ételekkel, italokkal, zenével kapcsolatban, és azonnal láthatjuk, hogy milyen igények vannak többségben. Az a bonyolult feladat, hogy rögzítsük mindenki ételallergiáját, hogy hoz-e plusz személyt, vagy sem, már nem jelent akkora kihívást, mint régen - a vendégek könnyen visszajelzést adhatnak a szervezőnek.

Kreativitás és szórakozás

Tervezzük meg a tökéletes esküvői meghívót a Viber mesterséges intelligenciájával. Csak írjuk be a keresőbe „ChatGPT Powered AI Bot”, majd válasszuk az „Alkoss” opciót, és engedjük szabadra a fantáziánk.

Míg a meghívók tervezése szórakoztató, a gyártásuk és a kiküldésük problémás lehet. Milyen vastag legyen a papír? Biztos, hogy mindenki megkapta a meghívót? Már a szervezés első kérdései is álmatlan éjszakákat okozhatnak a párnak. A Viberen keresztül megbizonyosodhatunk arról, hogy mindenki megkapta a meghívót digitális formában. Ez nemcsak az ifjú párnak, hanem a környezetnek is jót tesz, hiszen nem kell kinyomtatni a meghívókat.

A csoporttagok akár saját esküvői témájú matricacsomagot és GIF-eket is készíthetnek. Ezekkel könnyedén ráhangolódhatnak az ünneplésre, vagy akár köszönőajándékként is felhasználhatják az esküvő legjobb pillanatait. A YouTube integrációnak köszönhetően az esküvőről készült videókat könnyedén közzé lehet tenni, hogy a többiek közvetlenül a csevegésen keresztül megnézhessék.

 

Már az esküvő előtt is érdemes bevetni

Az esküvői programfüzet nem lehet teljes a lány- és legénybúcsú nélkül. A Viber digitális asszisztens is lehet a nagy nap előtti szórakoztató tevékenységek szervezésében, és természetesen a helymegosztás segítségével együtt tarthatja a baráti csoportot. Ha a csoport néhány tagja még sosem találkozott egymással, akkor is létrehozhatnak egy kis baráti kört, ahol már az első személyes találkozás előtt kapcsolatba léphetnek a többiekkel.

És persze dobjuk fel a beszélgetéseket az ingyenes matricákkal. A párok és hozzátartozóik számára még szórakoztatóbbá válhat a szervezési folyamat, ugyanis a Viber ingyenesen elérhetővé tette az egyik legnépszerűbb, klasszikus esküvői matricacsomagját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!