Csákvár

2016.01.05. 12:50

A nagy háború - nem csak képekben

Csákvár - Különleges történelmi tárlat nyílt az emlékházban, amely tartalmas programot jelenthet azoknak, akik az új év első napjaiban is szeretnének kimozdulni.

S. Töttő Rita

A nagy havazás sem kényszerítheti a négy fal közé azokat, akik szeretik a történelmi témájú programokat - a csákvári emlékházban, azaz a tűzoltótoronyban ugyanis „Képek a Nagy Háborúról" címmel szerveztek tárlatot, amely február 10-ig várja a látogatókat. A Nagy Háború, azaz az I. világháború első éveiről ad számot a kiállítás, melyet a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület szervezett, s amely a hős katonák „drága, kemény öklének, szótlan , magyar hűségének..." állít emléket.

A kiállítás fehérvári és csákvári gyűjtők anyagait tartalmazza, ám nem csak archív képi formában, hiszen megjelennek a tárgyi eszközök és írásos emlékek is. A tárlat képanyagát Szalai Károly tanár állította össze, aki a megnyitón köszöntötte is az érdeklődőket. Utána Bujpál Péter, a Vasvári gimnázium volt tanára a korabeli szúró-vágó fegyverekkel ismertette meg a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!