Csákvár

2014.11.04. 18:10

Jövőre ismét megrendezik a hagyományos könyvtári hetet

Csákvár - Első alkalommal csatlakozott a Floriana könyvtár az Országos Könyvtári Hetek sorozathoz, de már tudják: az igény megvan, jövőre is megrendezik.

Kocsis Noémi

Nem csak állományban, de programok terén is bővült a csákvári Floriana könyvtár idén ősszel. Sikeresen pályáztak a Nemzeti Kulturális Alap könyvtámogatási programjára, így október l-én 130 kötet érkezett Csákvárra, több, mint félmillió forint értékben. A számos szépirodalmi és ismeretterjesztő mű között szerepel az „Osztrák-Magyar monarchia írásban és lépekben" című 21 kötetes sorozat is, mely az 1898-as megjelenés hasonmás kiadása, valamint a szintén exkluzív kivitelű, 27 kötetből álló „Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára".

Sohonyai Edit (b)l író játékos formában tartja író-olvasó találkozóit, a fiatalok mindig vevők. Fotó: Floriana Könyvtár

Október közepén többször is megnyithatta a korábban családi ház, majd régi önkormányzati épületből kialakított könyvtár ajtaját, aki kulturális programra vágyott. Több író-olvasó találkozót is szerveztek, több témakörben Esett szó zarándokútról, francia történelemről és persze a mai ifjúság problémáiról is. Sohonyai Edit ifjúsági írónő kamaszoknak szóló előadásán a helyi iskola felsősei kitűnő partnernek bizonyultak. A fehérvári írónőnek szívügye a személyiségfejlesztés, s értő szemű-fülű követője a tipikus kamaszpanaszoknak, sikeres ifjúsági regényeit is ezekről írja.

Kifejezetten a helyiek igényeihez igazodva találta ki Szekeresné Horváth Zsuzsanna könyvtáros az „Egy nyugdíjas – egy diák" programot, melyben az érdeklődő felnőtteknek, nyugdíjasoknak, egy-egy diák segített eligazodni a számítógép, az internet, az okostelefon és más modern „kütyük" használatában, egy óra alatt. A türelmes diákok a kötelező 50 órás közösségi szolgálaton belül vállalkozhattak a feladatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!